Author:
Evaluation:
Published: 05.04.2007.
Language: Latvian
Level: Elementary school
Literature: n/a
References: Not used
  • Summaries, Notes 'Pārtikas produktu konservēšanas pamati', 1.
  • Summaries, Notes 'Pārtikas produktu konservēšanas pamati', 2.
  • Summaries, Notes 'Pārtikas produktu konservēšanas pamati', 3.
Extract

Konservēšana zemā temperatūrā ir dzesēšana un sasaldēšana. Produkta atdzesēšanas laiks ir atkarīgs no temperatūras. Dzesēšanā produktus uzglabā
0 to-rā nepielietojot sasalšanu. Šis konservēšanas paņēmiens nemaina produktu kvalitāti.
1.Lēnā sasaldēšana – sasaldē līdz -24oC. Starpšūnu telpā veidojās lieli ūdens kristāli, rodas audu, šūnapvalku bojājumi. Notiek arī olbaltumvielu denaturācija.
2.Ātrsaldēšana – izmantojot to, temperatūra tiek pazemināta zem -24oC.
3.Kriogēnā jeb dziļā saldēšana – temperatūra -195oC. Sasaldētie produkti jāglabā temperatūrā -18oC. Pareizi sasaldēti produkti uzglabāti un atlaidināti maz atšķiras no svaigiem.…

Author's comment
Atlants