Author:
Evaluation:
Published: 19.11.2014.
Language: Latvian
Level: Secondary school
Literature: 4 units
References: Not used
  • Presentations 'Saldējums', 1.
  • Presentations 'Saldējums', 2.
  • Presentations 'Saldējums', 3.
  • Presentations 'Saldējums', 4.
  • Presentations 'Saldējums', 5.
  • Presentations 'Saldējums', 6.
  • Presentations 'Saldējums', 7.
  • Presentations 'Saldējums', 8.
  • Presentations 'Saldējums', 9.
  • Presentations 'Saldējums', 10.
  • Presentations 'Saldējums', 11.
  • Presentations 'Saldējums', 12.
  • Presentations 'Saldējums', 13.
  • Presentations 'Saldējums', 14.
  • Presentations 'Saldējums', 15.
  • Presentations 'Saldējums', 16.
  • Presentations 'Saldējums', 17.
  • Presentations 'Saldējums', 18.
  • Presentations 'Saldējums', 19.
Table of contents
Nr. Chapter  Page.
  Saldējuma iedalījums   
  Ķīmiskais sastāvs   
  Kvalitātes prasības   
  Kādus produktus nedrīkst realizēt?   
  Uzglabāšanas prasības   
Extract

Kvalitātes prasības
Tam jābūt ar izlīdzinātu krāsu, homogēnu struktūru, tīru un šķirnei raksturīgu aromātu un garšu. Saldējumam ar riekstu, augļu vai ogu piedevu pieļaujama neviendabīga krāsa. Ēdot nedrīkst būt jūtami ledus kristāliņi vai stabilizatora piciņas.

Kādus produktus nedrīkst realizēt?
Ar sāļu, izteiktu taukvielu, rūgtējuma, metālisku, pelējuma vai citām neatbilstošām piegaršām un smaržām. Nedrīkst saturēt staipīgus, pārslveida, recekļveida vai putraimainus ieslēgumus. Nedrīkst būt atkārtoti sasaldēts produkts.

Uzglabāšanas prasības
Uzglabā saldētavā, nevis ledusskapī. Saldējumu vislabāk uzglabāt -24 °C temperatūrā. Jāizvairās no atkausēšanas un atkārtotas sasaldēšanas. Ledus gabali, kas veidosies, saldējumam atkārtoti sasalstot, iznīcinās krēmveida tekstūru. To var uzglabāt 4 - 6 mēnešus.





Author's comment
Atlants