Author:
Evaluation:
Published: 10.03.2015.
Language: Latvian
Level: Elementary school
Literature: n/a
References: Not used
  • Presentations 'Cukura ražošana', 1.
  • Presentations 'Cukura ražošana', 2.
  • Presentations 'Cukura ražošana', 3.
  • Presentations 'Cukura ražošana', 4.
  • Presentations 'Cukura ražošana', 5.
  • Presentations 'Cukura ražošana', 6.
  • Presentations 'Cukura ražošana', 7.
Extract

Cukurbiešu ūdens koncentrācija ir 75 %, bet cukura- 17 %. Cukura ražošana no cukurbietēm. Sākumā bietes sagriež (sarīvē) mazos gabaliņos; tālāk tās skalo 70 grādu siltā ūdenī; pēc tam cukura sulu attīra ar kalcija hidroksīdu; tālāk no attīrītās sulas iegūst biezsulu; tad to kristalizē; un visbeidrot vāra, līdz ekstraktā vairs nav cukura.
Cukurbiešu (pārstrādes) sezona ilgst aptuveni 6 līdz 18 nedēļas gadā.

Atlants