Evaluation:
Published: 28.02.2020.
Language: Latvian
Level: Secondary school
Literature: n/a
References: Not used
  • Presentations 'Portugāles vīni', 1.
  • Presentations 'Portugāles vīni', 2.
  • Presentations 'Portugāles vīni', 3.
  • Presentations 'Portugāles vīni', 4.
  • Presentations 'Portugāles vīni', 5.
  • Presentations 'Portugāles vīni', 6.
  • Presentations 'Portugāles vīni', 7.
  • Presentations 'Portugāles vīni', 8.
  • Presentations 'Portugāles vīni', 9.
  • Presentations 'Portugāles vīni', 10.
  • Presentations 'Portugāles vīni', 11.
  • Presentations 'Portugāles vīni', 12.
  • Presentations 'Portugāles vīni', 13.
  • Presentations 'Portugāles vīni', 14.
Extract

Portvīna veidi
White Port - baltais portvīns. Ir gan sauss, gan saldenāks un maigāks, parasti ar ziedu un augļu aromātu.
Rosé - viegls un aromātisks rozā portvīns. Rozā portvīnu dzer jaunu, tam piemīt ļoti aromātiska buķete ar ķiršu, zemeņu un aveņu notīm.
Ruby (rubīna)
Paši lētākie portvīni - tie ir Ruby, kas ozolkoka mucās nav gatavināti vai gatavināti mazāk par 1-2 gadiem. Šāds dzēriens nav paredzēts ilgstošai glabāšanai, tam ir koši sarkana krāsa un vienkāršs un viegls, augļains raksturs, to bieži izmanto kokteiļos.
Tawny (rūsgani brūnie)
Tawny portvīnam atlasa koncentrētus vīnus ar izteiktāku un stiprāku raksturu. Savu raksturīgo rūsgani brūno krāsu tas iegūst no ilgstošas uzglabāšanas ozolkoka mucās.

Author's comment
Atlants