Author:
Evaluation:
Published: 18.12.2025.
Language: Latvian
Level: Secondary school
Literature: 30 units
References: Used
Time period viewed: 2016 - 2020 years
  • Research Papers 'Mikroorganismu daudzveidība dažādās augu mizās', 1.
  • Research Papers 'Mikroorganismu daudzveidība dažādās augu mizās', 2.
  • Research Papers 'Mikroorganismu daudzveidība dažādās augu mizās', 3.
  • Research Papers 'Mikroorganismu daudzveidība dažādās augu mizās', 4.
  • Research Papers 'Mikroorganismu daudzveidība dažādās augu mizās', 5.
  • Research Papers 'Mikroorganismu daudzveidība dažādās augu mizās', 6.
  • Research Papers 'Mikroorganismu daudzveidība dažādās augu mizās', 7.
  • Research Papers 'Mikroorganismu daudzveidība dažādās augu mizās', 8.
  • Research Papers 'Mikroorganismu daudzveidība dažādās augu mizās', 9.
  • Research Papers 'Mikroorganismu daudzveidība dažādās augu mizās', 10.
  • Research Papers 'Mikroorganismu daudzveidība dažādās augu mizās', 11.
  • Research Papers 'Mikroorganismu daudzveidība dažādās augu mizās', 12.
  • Research Papers 'Mikroorganismu daudzveidība dažādās augu mizās', 13.
  • Research Papers 'Mikroorganismu daudzveidība dažādās augu mizās', 14.
  • Research Papers 'Mikroorganismu daudzveidība dažādās augu mizās', 15.
  • Research Papers 'Mikroorganismu daudzveidība dažādās augu mizās', 16.
  • Research Papers 'Mikroorganismu daudzveidība dažādās augu mizās', 17.
  • Research Papers 'Mikroorganismu daudzveidība dažādās augu mizās', 18.
  • Research Papers 'Mikroorganismu daudzveidība dažādās augu mizās', 19.
  • Research Papers 'Mikroorganismu daudzveidība dažādās augu mizās', 20.
  • Research Papers 'Mikroorganismu daudzveidība dažādās augu mizās', 21.
  • Research Papers 'Mikroorganismu daudzveidība dažādās augu mizās', 22.
Table of contents
Nr. Chapter  Page.
  Anotācija    5
  Saturs    6
  Ievads    7
1.  Teorētiskā daļa    8
1.1.  Auga mizās sastopamās vielas    8
1.2.  Baktēriju augšanas apstākļi pomelo mizā.    9
1.3.  Baktēriju augšanas apstākļi ābola mizā    10
1.4.  Baktēriju augšanas apstākļi kartupeļa mizā    10
2.  Praktiskā daļa    12
2.1.  Metodika    12
2.2.  Pētījumā izmantotie laboratorijas trauki, piederumi, iekārtas, vielas.    12
2.3.  Baktēriju sagatave    12
2.4  Baktēriju uzsēšana    13
2.5.  Baktēriju šķīduma koncentrācijas aprēķināšana    13
3.  Rezultātu apkopojums un analīze    14
3.1.  Iegūtie rezultāti    14
3.2.  Rezultātu analīze    14
3.3.  Nākotnes perspektīva    15
  Secinājumi    16
  Literatūras saraksts    17
  Pielikums    20
Extract

Ievads
Palielinoties vajadzībai pēc antibiotikām, kā arī baktēriju veidotā rezistence pret tām, aicina domāt par alternitāviem risinājumiem. (Antibiotiku lietošana: Slimību profilakses un kontroles centrs, 2020) (INFOGRAFIKA: Stājoties spēkā jaunajam zāļu cenu veidošanas modelim, pastiprināti uzraudzīs zāļu pieejamību aptiekās: Veselības ministrija, 2024) Augi jau no seniem laikiem ir plaši izmantoti gan uzturā, gan ārsniecībā. Šī pētijuma mērķis ir izpētīt dažādu augu antibakteriālo un antimirobisko ietekmi, kā arī augu sintizēto sekundāro metabolītu vispārēju ietekmi un to potenciālo izmantošanu medicīnā.
Pētijuma mērķis: Salīdzināt baktēriju daudzumu un daudzveidību augļa un bumbuļa mizā vairākiem augiem.

Author's comment
Atlants