Author:
Evaluation:
Published: 15.01.2019.
Language: Latvian
Level: Secondary school
Literature: 5 units
References: Not used
Time period viewed: 2016 - 2020 years
  • Research Papers 'Ģenētiski modificēta pārtika', 1.
  • Research Papers 'Ģenētiski modificēta pārtika', 2.
  • Research Papers 'Ģenētiski modificēta pārtika', 3.
  • Research Papers 'Ģenētiski modificēta pārtika', 4.
  • Research Papers 'Ģenētiski modificēta pārtika', 5.
  • Research Papers 'Ģenētiski modificēta pārtika', 6.
  • Research Papers 'Ģenētiski modificēta pārtika', 7.
  • Research Papers 'Ģenētiski modificēta pārtika', 8.
  • Research Papers 'Ģenētiski modificēta pārtika', 9.
  • Research Papers 'Ģenētiski modificēta pārtika', 10.
  • Research Papers 'Ģenētiski modificēta pārtika', 11.
  • Research Papers 'Ģenētiski modificēta pārtika', 12.
  • Research Papers 'Ģenētiski modificēta pārtika', 13.
  • Research Papers 'Ģenētiski modificēta pārtika', 14.
  • Research Papers 'Ģenētiski modificēta pārtika', 15.
  • Research Papers 'Ģenētiski modificēta pārtika', 16.
  • Research Papers 'Ģenētiski modificēta pārtika', 17.
  • Research Papers 'Ģenētiski modificēta pārtika', 18.
  • Research Papers 'Ģenētiski modificēta pārtika', 19.
  • Research Papers 'Ģenētiski modificēta pārtika', 20.
  • Research Papers 'Ģenētiski modificēta pārtika', 21.
Table of contents
Nr. Chapter  Page.
  Ievads    3
1.  Ģenētiski modificēta pārtika un tās ieguvumi    4
2.  Ģenētiski modificētās pārtikas trūkumi    5
3.  Marķējums uz ģenētiski modificētiem produktiem    6
  Tēzes    7
  Izmantotā literatūra    8
Extract

Tēzes
• Ģenētiski modificēta pārtika vai ģenētiski modificēti organismi ir jēdzieni, kas attiecas uz izmaiņām organisma ģenētiskajā kodā vai gēnu izkārtojumā.
• Ģenētiskās modifikācijas pamatmērķis ir uzlabot esošo organismu īpašības, palielinot to produktivitāti, uzturvērtību un izturību pret slimībām.
• Ar ģenētisko modifikāciju ir iespējams aizstāt grūti iegūstamas vielas, kā arī ražošanu padarīt lētāku un ātrāku.
• Ģenētiski modificēti augi, ir izturīgāki pret slimībām, kaitēkļiem un herbicītiem, kas var aizkavēt augu attīstību vai pilnībā tos iznīcināt, līdz ar to lauksaimnieki var izmantot mazāk augu aizsardzības līdzekļus un būt videi draudzīgāki, samazinot augsnes un ūdeņu piesārņojumu.
• Ģenētiski modificēti pārtika kļūst izplatītāka ārzemēs, tādēļ tās sekas ir jūtamas izteiktākas.
• Viens no galvenajiem trūkumiem ir neauglība, ar ko mūsdienās saskaras daudzi pāri, kas vēlas pieaugumu ģimenē, bet diemžēl tas sagādā grūtības.

Author's comment
Atlants