Author:
Evaluation:
Published: 14.04.2011.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: 8 units
References: Not used
  • Research Papers 'Vīna gatavošana Itālijā', 1.
  • Research Papers 'Vīna gatavošana Itālijā', 2.
  • Research Papers 'Vīna gatavošana Itālijā', 3.
  • Research Papers 'Vīna gatavošana Itālijā', 4.
  • Research Papers 'Vīna gatavošana Itālijā', 5.
  • Research Papers 'Vīna gatavošana Itālijā', 6.
  • Research Papers 'Vīna gatavošana Itālijā', 7.
  • Research Papers 'Vīna gatavošana Itālijā', 8.
  • Research Papers 'Vīna gatavošana Itālijā', 9.
  • Research Papers 'Vīna gatavošana Itālijā', 10.
  • Research Papers 'Vīna gatavošana Itālijā', 11.
  • Research Papers 'Vīna gatavošana Itālijā', 12.
  • Research Papers 'Vīna gatavošana Itālijā', 13.
Table of contents
Nr. Chapter  Page.
  IEVADS    3
  ĢEOGRĀFISKAIS STĀVOKLIS    4
  KLIMATS    4
  VĪNS    4
  VĪNS ITĀLIJĀ, VĒSTURE    5
  VĪNA REĢIONI ITĀLIJĀ    6
  VĪNS UN ĒDIENI    9
  ITĀLIJAS VĪNU PIEDĀVĀJUMS LATVIJĀ    11
  SECINĀJUMI    12
  IZMANTOTĀ LITERATŪRA    13
Extract

ITĀLIJAS VĪNU PIEDĀVĀJUMS LATVIJĀ
Latvijas patērētājiem gan mazajos veikalos (retāk), gan lielveikalos ir pieejams ļoti plašs klāsts ar itāļu vīniem, kas ir pietiekami lielā cenu diapazonā un ir „pa kabatai” katram vīna cienītājām. Protams, lielāki vīna lietpratēji apzināsies un ātri vien atzīmēs, ka „lētā gala” vīni nav tik augstas kvalitātes, kā dārgākie. Ne velti saka – par kvalitāti jāmaksā.
Iepazīstoties ar itāļu vīna piedāvājumu Latvijas tirgū izpētīju vairākus interneta resursus kur figurēja gan sarkanie vīni, gan baltie, kā arī dzirkstošie vīni no Itālijas. Apskatoties uz cenām, jāsecina, ka itāļu vīni pieejami sākot no 2 Ls par pudeli (kas, protams, nebūs tās augstākās kvalitātes) līdz pat 10 Ls un augstāk par pudeli.

SECINĀJUMI
• Itālija ar savu perfekto ģeogrāfisko atrašanās vietu ir ideāla vieta visu vīnogu šķirņu ražošanai un visa veida vīnu iegūšanai;
• Itālija ir viena no vīna ražošanas lielvalstīm, kurā ražo gan augstvērtīgus baltos, gan sarkanos vīnus izmantojot plašu vīnogu diapazonu;
• Vīna ražošanas tradīcijas Itālijā ir veidojušās gadsimtiem ilgi un tās ir izkoptas līdz pat mūsdienām, ieviešot jaunas tehnoloģijas un izkopjot jau esošās;
• Izvēloties vīnu ir ļoti svarīgi saprast ar ko kopā tas tiks lietots – katram ēdienam labāk „klāt iet” citādāks vīns.
• Latvijas patērētājiem tiek piedāvāts pietiekami plašs itāļu vīna klāsts, ļoti lielā cenu diapazonā, un atrodami pat ar DOC un DOCG garantijas zīmi apzīmētie itāļu vīni.

Atlants