Author:
Evaluation:
Published: 27.07.2011.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: 7 units
References: Used
  • Summaries, Notes 'Ruma rašanās, veidi un tehnoloģija', 1.
  • Summaries, Notes 'Ruma rašanās, veidi un tehnoloģija', 2.
  • Summaries, Notes 'Ruma rašanās, veidi un tehnoloģija', 3.
  • Summaries, Notes 'Ruma rašanās, veidi un tehnoloģija', 4.
  • Summaries, Notes 'Ruma rašanās, veidi un tehnoloģija', 5.
  • Summaries, Notes 'Ruma rašanās, veidi un tehnoloģija', 6.
  • Summaries, Notes 'Ruma rašanās, veidi un tehnoloģija', 7.
  • Summaries, Notes 'Ruma rašanās, veidi un tehnoloģija', 8.
  • Summaries, Notes 'Ruma rašanās, veidi un tehnoloģija', 9.
  • Summaries, Notes 'Ruma rašanās, veidi un tehnoloģija', 10.
  • Summaries, Notes 'Ruma rašanās, veidi un tehnoloģija', 11.
  • Summaries, Notes 'Ruma rašanās, veidi un tehnoloģija', 12.
  • Summaries, Notes 'Ruma rašanās, veidi un tehnoloģija', 13.
Table of contents
Nr. Chapter  Page.
  IEVADS    3
1.  RUMA RAŠANĀS    3
2.  RUMA VEIDI   
3.  RUMA RAŽOŠANAS TEHNOLOĢIJA   
3.1.  Melase   
3.2.  Fermentācija   
3.3.  Destilācija   
3.4.  Izturēšana   
3.5.  Sajaukšana   
4.  RUMA PASNIEGŠANA UN LIETOŠANA   
5.  PRAKTISKĀS SITUĀCIJAS NOVĒRTĒJUMS   
  SECINĀJUMI   
Extract

SECINĀJUMI
Ruma ražošanā galvenie tehnoloģiskie procesi ir fermentācija, destilācija, izturēšana un sajaukšana. Galvenā izejviela, ko izmanto ruma ražošanā ir melase. Alkohola saturs rumā var būt no 38% līdz 75%, dažreiz pat virs 75%. Ruma veidi ir dažādi, populārākie no tiem ir tumšais, gaišais un zelta.
Rumu parasti uzglabā pie +16 līdz +18oC un tīrā veidā pasniegšanas deva ir no 20 – 50 ml.
Iecienītākos rumus ražo galvenokārt Karību jūras baseina valstīs, piemēram, Jamaikā ražo Captain Morgan, Kubā – Havana Club, Puertoriko – Bacardi. Mūsdienās popularitāti ieguvuši arī dažādi tropiskie dzērieni ar rumu: Pina Colada, Mai Tai, Zombie, Daiquiri, Mojito.



Author's comment
Atlants