Author:
Evaluation:
Published: 22.04.2013.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: 8 units
References: Used
Time period viewed: 2011 - 2015 years
  • Practice Reports 'Ražošanas prakses atskaite kafejnīcā "Jomas 77"', 1.
  • Practice Reports 'Ražošanas prakses atskaite kafejnīcā "Jomas 77"', 2.
  • Practice Reports 'Ražošanas prakses atskaite kafejnīcā "Jomas 77"', 3.
  • Practice Reports 'Ražošanas prakses atskaite kafejnīcā "Jomas 77"', 4.
  • Practice Reports 'Ražošanas prakses atskaite kafejnīcā "Jomas 77"', 5.
  • Practice Reports 'Ražošanas prakses atskaite kafejnīcā "Jomas 77"', 6.
  • Practice Reports 'Ražošanas prakses atskaite kafejnīcā "Jomas 77"', 7.
  • Practice Reports 'Ražošanas prakses atskaite kafejnīcā "Jomas 77"', 8.
  • Practice Reports 'Ražošanas prakses atskaite kafejnīcā "Jomas 77"', 9.
  • Practice Reports 'Ražošanas prakses atskaite kafejnīcā "Jomas 77"', 10.
  • Practice Reports 'Ražošanas prakses atskaite kafejnīcā "Jomas 77"', 11.
  • Practice Reports 'Ražošanas prakses atskaite kafejnīcā "Jomas 77"', 12.
  • Practice Reports 'Ražošanas prakses atskaite kafejnīcā "Jomas 77"', 13.
  • Practice Reports 'Ražošanas prakses atskaite kafejnīcā "Jomas 77"', 14.
  • Practice Reports 'Ražošanas prakses atskaite kafejnīcā "Jomas 77"', 15.
  • Practice Reports 'Ražošanas prakses atskaite kafejnīcā "Jomas 77"', 16.
  • Practice Reports 'Ražošanas prakses atskaite kafejnīcā "Jomas 77"', 17.
  • Practice Reports 'Ražošanas prakses atskaite kafejnīcā "Jomas 77"', 18.
  • Practice Reports 'Ražošanas prakses atskaite kafejnīcā "Jomas 77"', 19.
  • Practice Reports 'Ražošanas prakses atskaite kafejnīcā "Jomas 77"', 20.
  • Practice Reports 'Ražošanas prakses atskaite kafejnīcā "Jomas 77"', 21.
  • Practice Reports 'Ražošanas prakses atskaite kafejnīcā "Jomas 77"', 22.
  • Practice Reports 'Ražošanas prakses atskaite kafejnīcā "Jomas 77"', 23.
  • Practice Reports 'Ražošanas prakses atskaite kafejnīcā "Jomas 77"', 24.
  • Practice Reports 'Ražošanas prakses atskaite kafejnīcā "Jomas 77"', 25.
  • Practice Reports 'Ražošanas prakses atskaite kafejnīcā "Jomas 77"', 26.
  • Practice Reports 'Ražošanas prakses atskaite kafejnīcā "Jomas 77"', 27.
  • Practice Reports 'Ražošanas prakses atskaite kafejnīcā "Jomas 77"', 28.
  • Practice Reports 'Ražošanas prakses atskaite kafejnīcā "Jomas 77"', 29.
  • Practice Reports 'Ražošanas prakses atskaite kafejnīcā "Jomas 77"', 30.
  • Practice Reports 'Ražošanas prakses atskaite kafejnīcā "Jomas 77"', 31.
  • Practice Reports 'Ražošanas prakses atskaite kafejnīcā "Jomas 77"', 32.
  • Practice Reports 'Ražošanas prakses atskaite kafejnīcā "Jomas 77"', 33.
  • Practice Reports 'Ražošanas prakses atskaite kafejnīcā "Jomas 77"', 34.
  • Practice Reports 'Ražošanas prakses atskaite kafejnīcā "Jomas 77"', 35.
  • Practice Reports 'Ražošanas prakses atskaite kafejnīcā "Jomas 77"', 36.
  • Practice Reports 'Ražošanas prakses atskaite kafejnīcā "Jomas 77"', 37.
  • Practice Reports 'Ražošanas prakses atskaite kafejnīcā "Jomas 77"', 38.
  • Practice Reports 'Ražošanas prakses atskaite kafejnīcā "Jomas 77"', 39.
  • Practice Reports 'Ražošanas prakses atskaite kafejnīcā "Jomas 77"', 40.
Table of contents
Nr. Chapter  Page.
  Ievads    3
1.  Vispārīgās ziņas par uzņēmumu    4
2.  Tehnoloģiskie procesi    8
2.1.  Izejvielu sagāde    8
2.2.  Izejvielu uzglabāšana    9
2.3.  Izejvielu pirmapstrāde    11
2.4.  Ēdienu gatavošana    15
2.5.  Gatavās produkcijas realizācija    21
2.6.  Atkritumu apsaimniekošana    22
3.  Sanitārhigēniskās prasības uzņēmumā    24
4.  Tehnoloģiskās iekārtas    28
4.2.  Ražošanas telpu plāns ar iekārtu izvietojumu    31
4.3.  Ražošanas procesa apraksts    33
  Secinājumi    35
  Literatūras un interneta avotu saraksts    37
  Pielikumi    38
Extract

SECINĀJUMI
• Uzņēmums „Jomas 77” atrodas Jūrmalā Dzintaros, un piedāvā salīdzinoši plašu Eiropas ēdienkarti, par saprātīgām cenām.
• Kafejnīcā „Jomas 77” tiek nodarbināti 13 darbinieki, kuriem ir jāpilda savi tiešie pienākumi, bet brīžiem arī kādu citu darbinieku pienākumi.
• Kafejnīcā tiek izmantoti viesmīļu pakalpojumi, kas ir vispiemērotākais apkalpošanas veids uzņēmuma struktūrai.
• Kafejnīcas „Jomas 77” vadītāja ir izvēlējusies uzticamus piegādātājus, kuri piegādā produkciju divreiz nedēļa, vai iepriekš vienojoties.
• Uzņēmumā lielākā daļa dokumentācijas tiek veikta kladēs, kas ir salīdzinoši neparocīgi.
• Uzņēmumā neviedo lielas produktu un dzērienu rezerves, lai izvairītos no produktu bojāšanās.
• Uzņēmumā ir izveidotas divas noliktavas, pieci ledusskapji, četras saldētavas, kas ir pietiekams skaits produktu uzglabāšanai.
• Visos ledusskapjos tiek ievērots saderības princips, kā arī princips „kas pirmais iekšā, tas pirmais ārā”.
• Uzņēmumā ir iekārtotas un aprīkotas atsevišķas darba vietas gaļas/zivju un dārzeņu pirmapstrādei.
• Kafejnīcā „Jomas 77” tiek atdalīts aukstais un karstais cehs, kuru darbinieki nepieciešamības gadījumā palīdz viens otram.
• Aukstajā cehā tiek gatavoti salāti, uzkodas un saldie ēdieni, bet karstajā cehā zupas, piedevas, otrie ēdieni.
• Ēdienu galējās apstrādes cehi ir atbilstoši aprīkoti un tiek atbilstoši tīrīti ar biocīdu reģistrā reģistrētiem līdzekļiem.
• Uzņēmumā ir pietiekams skaits tehnoloģisko iekārtu, lai sekmīgi varētu realizēt produkciju.
• Kafejnīcā „Jomas 77” netiek izmantotas tehnoloģiskās kartes, kā arī izejvielas netiek svērts, gala rezultātā iegūstot dažādas porciju rezultātus.
• Kafejnīca iepērk ļoti daudz pusfabrikātu, kurus varētu arī gatavot paši.
• Visas telpas, inventārs tiek regulāri uzkopts un dezinficēts.

Author's comment
Atlants