-
Banketu organizēšana
Svarīgi paredzēt kā notiks apkalpošana – pilna , daļēja; vai būs nepieciešami krēsli, galdi. Noteikti jaņem vra zāles platība, konfigurācija, viesu skaits,durvju izvietojums, logu izvietojums – galdus var likt dažādos veidos (skat.zīm.) Pie galda izvietošanas janem vēra , ka neviens viesis , kurš sēz pie cita galda nedrīkst atrasties ar muguru pret saimnieku vai galda viesi. Galda vietu iezīmē ar vizītkartēm (70 – 80 cm). Pie sienām, sturos, pie kolonnām var būt papildus galdi vai servanti – tajos papildus trauki, galda piederumi, salvetes, garšvielu trauciņi. Šinī gadijumā servantā var arī atrasties alkoholiskie dzērieni. Galdi nedrīkst aizsegt ieejas durvis zālē ; pie sienam ne tuvāk par 1,5 m. Galdu attālums vienam no otra 1,5 m.. Tāpat zālē jābūt arī papildus krēsliem – vecākiem cilvēkiem.
Galdauti, galda veļa – labakie ir no damasta, izguldināti; 20 cm no galda malas uz leju. Veļai jāatbilst interjeram, traukiem, svinību veidam un tematikai. Galdauta izmēram jāatbilst galdam. Ja galdauts ir garāks, tad stūrus var nostiprināt. Pie uzklāšanas goda viesiem ar vienpusēju servēšanu galdautam uz uz zāles pusi jābūt 10 – 15 cm no grīdas.…
Banketa organizešana liela uzmanība jāvelta sagatavošanās perodam. Iepriekšējā dienā (pēdējais termiņš!!!) klientam tiek parādīta zāle, saskaņota ēdienkarte, viesu skaits, viesu izvietošnanas plāns (vizītkartes). To pašu informāciju zales administrators/menedžeris sniedz viesmīļiem, ka arī sīkāk jāiepazīstina ar ēdienkarti un servēšanas īpašībām, ēdieniem. DARBā IR VISPāRēJA BANKETA VEIDLAPA , UN BANKETA PASūTIJUMA LAPA . kā ARī Ēdināšanas uzņēmumu specifiskās apkalpošanas īpatnības.




