-
Restorāna X prakses atskaite
Nr. | Chapter | Page. |
IEVADS | 3 | |
1.1. | Organizatoriskā struktūra | 4 |
1.2. | Uzņēmuma struktūra | 5 |
1.3. | Uzņēmuma produktu piedāvājuma raksturojums | 6 |
1.4. | Izejvielu un saražotās produkcijas tirgus | 6 |
2. | TEHNOLOĢISKIE PROCESI | 8 |
2.1. | Izejvielu sagāde | 8 |
2.2. | Izejvielu uzglabāšana | 9 |
2.3. | Izejvielu pirmapstrāde | 10 |
2.4. | Ēdienu gatavošana | 11 |
2.5. | Gatavās produkcijas realizācija | 13 |
2.6. | Atkritumu apsaimniekošana | 13 |
3. | SANITĀRHIGIĒNISKĀS PRASĪBAS UZŅĒMUMĀ | 15 |
3.1. | Tīrīšanas – dezinfekcijas režīms | 15 |
3.2. | Telpu, iekārtu sanitārā stāvokļa un strādājošo personīgās higiēnas kontrole | 17 |
4. | TEHNOLOĢISKĀS IEKĀRTAS | 18 |
4.1. | Speciālās tehnoloģiskās iekārtas | 18 |
4.2. | Ražošanas telpu plāns ar iekārtu izvietojumu | 22 |
SECINĀJUMI UN PRIEKŠLIKUMI | 27 | |
IZMANTOTĀS LITERATŪRAS UN INFORMĀCIJAS AVOTU SARAKSTS | 28 |
SECINĀJUMI UN PRIEKŠLIKUMI
1. Uzņēmuma produktu piedāvājums ir plašs, un pieprasījums pēc tā tiek veicināts piedāvājot papildpakalpojumus.
2. Sauso produktu sastatnēm, pēc ieteikuma rakstura, nepieciešams atrasies atstatus no sienas.
3. Augļu uzglabāšanu gaiteņa sastatnēs var veikt īsu brīdi, tiem ir jānodrošina zemāka uzglabāšanas temperatūra kā istabas temperatūra.
4. Pirmapstrādes iecirknī nepieciešama rūpīga darba procesu organizācija un attiecīga sanitārhigiēnas ievērošana.
5. Virtuvē ir izvietoti dažādi informatīvi materiāli, kas norāda procesu veikšanas kārtību.
6. Mērķauditorija ir tūristi, kas visbiežāk ir arī viesnīcas „Jelgava” klienti, un Jelgavas vietējie iedzīvotāji.
7. Atvēsinātu un sasaldētu produktu uzglabāšanas ledusskapjos un saldētavās regulāri tiek mērīta temperatūra, lai tā būtu atbilstoša uzglabāšanai nepieciešamajai temperatūrai.
8. Uzņēmums visiem darbiniekiem nodrošina darba formu un apavus, kā arī vietu, kur tos uzglabāt un pārvilkt.
9. Uzņēmumā ir ievērots produktu kustības virziens: izejviela – pusfabrikāts – gatavs produkts.
10. Atkritumu plūsma tiek organizēta tā, lai tā tiktu nodalītu no pārtikas ražošanas plūsmas.
…
Profesionālā prakse tika ieta ēdināšanas uzņēmumā „x”. Bārs - restorāns „x” ir nesen izveidots uzņēmums Jelgavā. Jaunam uzņēmumam ir jāspēj piesaistīt noteikta mērķgrupa un jāpierāda sevi konkurentu vidū. Restorāns „x” ir veiksmīgi pierādījis sevi kā konkurētspējīgu uzņēmumu, veicot mārketinga pasākumus sevis reklamēšanai. Darba mērķis: iegūt prasmi, analizēt ēdināšanas uzņēmuma tehnoloģisko procesu norisi un to vadību, kā arī izpratni par metožu un paņēmienu pielietošanu produkcijas vai pakalpojumu kvalitātes nodrošināšanā un spēt izvērtēt ēdināšanas uzņēmuma darbības rezultātus un trūkumus, kā arī sniegt ieteikumus to novēršanai. Darba uzdevumi: 1. analizēt ražošanas un darba organizāciju uzņēmumā; 2. izpētīt esošo dokumentāciju; 3. analizēt ražošanas telpu un iekārtu izvietojumu uzņēmumā; 4. analizēt uzņēmuma plūsmas principu ievērošanu.
Pielikuma nav.
