Author:
Evaluation:
Published: 23.04.2020.
Language: Latvian
Level: Secondary school
Literature: n/a
References: Used
  • Presentations 'Olbaltumvielas, to veidošanās, funkcijas un dehidratācija', 1.
  • Presentations 'Olbaltumvielas, to veidošanās, funkcijas un dehidratācija', 2.
  • Presentations 'Olbaltumvielas, to veidošanās, funkcijas un dehidratācija', 3.
  • Presentations 'Olbaltumvielas, to veidošanās, funkcijas un dehidratācija', 4.
  • Presentations 'Olbaltumvielas, to veidošanās, funkcijas un dehidratācija', 5.
  • Presentations 'Olbaltumvielas, to veidošanās, funkcijas un dehidratācija', 6.
  • Presentations 'Olbaltumvielas, to veidošanās, funkcijas un dehidratācija', 7.
  • Presentations 'Olbaltumvielas, to veidošanās, funkcijas un dehidratācija', 8.
  • Presentations 'Olbaltumvielas, to veidošanās, funkcijas un dehidratācija', 9.
  • Presentations 'Olbaltumvielas, to veidošanās, funkcijas un dehidratācija', 10.
Table of contents
Nr. Chapter  Page.
  Ievads   
  Olbaltumvielu veidošanās   
  Olbaltumvielu iedalījums   
  Olbaltumvielu funkcijas   
  Olbaltumvielu denaturācija   
  Aminoskābes   
Extract

Olbaltumvielu denaturācija.
Denaturācija – struktūras izmaiņas.
To izraisa :
pH izmaiņas;
Augsta tempratūra (virs 60C)
Ultravioletais starojums;
Rentgenstarojums. ^6

Aminoskābes
Pārtikas produktos sastopamas ir galvenokārt 20 aminoskābes, kuras tiek iedalītas:
aizstājamās (cilvēka organismā var veidoties no citām aminoskābēm),
neaizstājamās (cilvēka organismā nevar veidoties no citām aminoskābēm, tās pavisam ir 8, bet zīdaiņiem 10 un tās regulāri jāuzņem ar uzturu). ^1

Attēlā redzama - Alfa aminoskābes vispārīgā struktūra.

Atlants