Evaluation:
Published: 18.12.2018.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: 3 units
References: Not used
Time period viewed: 2000 - 2010 years
2011 - 2015 years
  • Business Plans 'Biznesa plāns', 1.
  • Business Plans 'Biznesa plāns', 2.
  • Business Plans 'Biznesa plāns', 3.
  • Business Plans 'Biznesa plāns', 4.
  • Business Plans 'Biznesa plāns', 5.
  • Business Plans 'Biznesa plāns', 6.
  • Business Plans 'Biznesa plāns', 7.
  • Business Plans 'Biznesa plāns', 8.
  • Business Plans 'Biznesa plāns', 9.
  • Business Plans 'Biznesa plāns', 10.
  • Business Plans 'Biznesa plāns', 11.
  • Business Plans 'Biznesa plāns', 12.
  • Business Plans 'Biznesa plāns', 13.
  • Business Plans 'Biznesa plāns', 14.
  • Business Plans 'Biznesa plāns', 15.
  • Business Plans 'Biznesa plāns', 16.
  • Business Plans 'Biznesa plāns', 17.
  • Business Plans 'Biznesa plāns', 18.
  • Business Plans 'Biznesa plāns', 19.
  • Business Plans 'Biznesa plāns', 20.
  • Business Plans 'Biznesa plāns', 21.
  • Business Plans 'Biznesa plāns', 22.
  • Business Plans 'Biznesa plāns', 23.
  • Business Plans 'Biznesa plāns', 24.
  • Business Plans 'Biznesa plāns', 25.
  • Business Plans 'Biznesa plāns', 26.
  • Business Plans 'Biznesa plāns', 27.
  • Business Plans 'Biznesa plāns', 28.
  • Business Plans 'Biznesa plāns', 29.
  • Business Plans 'Biznesa plāns', 30.
  • Business Plans 'Biznesa plāns', 31.
  • Business Plans 'Biznesa plāns', 32.
  • Business Plans 'Biznesa plāns', 33.
  • Business Plans 'Biznesa plāns', 34.
  • Business Plans 'Biznesa plāns', 35.
  • Business Plans 'Biznesa plāns', 36.
  • Business Plans 'Biznesa plāns', 37.
  • Business Plans 'Biznesa plāns', 38.
  • Business Plans 'Biznesa plāns', 39.
  • Business Plans 'Biznesa plāns', 40.
  • Business Plans 'Biznesa plāns', 41.
  • Business Plans 'Biznesa plāns', 42.
  • Business Plans 'Biznesa plāns', 43.
Table of contents
Nr. Chapter  Page.
1.  Kopsavilkums    4
2.  Pamatinformācija par uzņēmumu    6
3.  Biznesa idejas apraksts    7
3.1.  Biznesa uzsākšanai nepieciešamie resursi    7
4.  Produktu, pakalpojuma apraksts    8
5.  Uzņēmuma vadība un personāls    9
6.  Nozares raksturojums    11
6.1.  Nozares pamatrādītāji    11
6.2.  Nozares attīstības fāze    13
6.3.  Veiksmes faktori    13
7.  Tirgus raksturojums    15
7.1.  Mērķa tirgus    15
7.2.  Tirgus sadalījums    15
7.3.  Pieprasījuma īpatnības    16
7.4.  Iekļūšanas un izkļūšanas barjeras    17
8.  SVID analīze    18
9.  Tirgus stratēģija un mārketinga plāns    19
9.1.  Mārketinga mērķi    19
9.2.  Produktu virzīšanas pasākumu plāns    19
10.  Finanšu plānošana    21
10.1.  Ieņēmumu plāns    21
11.  Risku analīze    22
  Bibliogrāfija    23
12.  Pielikumi    24
Extract

Vadoties pēc dažādiem faktoriem, secināju, ka manam uzņēmumam var draudēt 7 riski. Viens no būtiskākajiem riskiem ir termiņa risks, jo visi pasūtījumi ir jāveic laikā. Ēdināšanas uzņēmumi uzticas piegādātājiem, ka viņi piegādās pasūtīto preci konkrētajā datumā. Ja Zaļi Zaļumi pieļaus būtiskas kļūdas pasūtījumu piegādē vai produkti nebūs klienta skatījumā labā kvalitātē, var draudēt reputācijas risks, kuram tālāk sekotu konkurences risks, kā rezultātā esošie klienti vēlētos mainīt piegādātāju. Konkurence šajā industrijā ir augsta, jo ir maz uzņēmumu, kuri nodarbojas ar līdzīgu uzņēmējdarbību. Ja klients vēlēsies mainīt piegādātāju, pastāv maza iespēja, ka šo klientu spēsim atkārtoti piesaistīt savam uzņēmuma, jo ar piegādātājiem tiek slēgti līgumi un piegādātāji līgumā var noteikt līguma laušanas nosacījumus, kuri paredz samaksāt konkrētu soda naudu.
Uzņēmumam saskaroties ar augstu konkurences risku pastāv iespēja saskarties ar zaudējumiem, tādā situācijā iestājas likviditātes risks, kad uzņēmums var bankrotēt, jo uzņēmuma eksistēšana vairs nenes peļņu. Likviditātes risks var iestāties arī pārāk augsta nodokļu sloga dēļ. Liela daļa uzņēmuma ieņēmumu tiek nomaksāti nodokļos, nodokļu samaksāšana ir it īpaši grūta jaunajiem un mazajiem uzņēmumiem.

Author's comment
Atlants