Author:
Evaluation:
Published: 15.12.2006.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: 6 units
References: Used
  • Research Papers 'Francijas biznesa kultūra', 1.
  • Research Papers 'Francijas biznesa kultūra', 2.
  • Research Papers 'Francijas biznesa kultūra', 3.
  • Research Papers 'Francijas biznesa kultūra', 4.
  • Research Papers 'Francijas biznesa kultūra', 5.
  • Research Papers 'Francijas biznesa kultūra', 6.
  • Research Papers 'Francijas biznesa kultūra', 7.
  • Research Papers 'Francijas biznesa kultūra', 8.
  • Research Papers 'Francijas biznesa kultūra', 9.
  • Research Papers 'Francijas biznesa kultūra', 10.
  • Research Papers 'Francijas biznesa kultūra', 11.
  • Research Papers 'Francijas biznesa kultūra', 12.
  • Research Papers 'Francijas biznesa kultūra', 13.
  • Research Papers 'Francijas biznesa kultūra', 14.
  • Research Papers 'Francijas biznesa kultūra', 15.
  • Research Papers 'Francijas biznesa kultūra', 16.
  • Research Papers 'Francijas biznesa kultūra', 17.
  • Research Papers 'Francijas biznesa kultūra', 18.
  • Research Papers 'Francijas biznesa kultūra', 19.
  • Research Papers 'Francijas biznesa kultūra', 20.
Table of contents
Nr. Chapter  Page.
  Ievads    3
1.  Vēsture    4
2.  Francijas biznesa kultūra    5
2.1.  Attieksme un uzvedības normas    5
2.2.  Sievietes    5
2.3.  Valoda    5
2.4.  Sabiedriskā dzīve    6
2.5.  Etiķete    7
2.6.  Kultūras orientācija    7
2.7.  Lietišķo pārrunu rīkošanas noteikumi    8
2.9.  Balss tonis    9
2.10.  Klusēšana    9
2.11.  Žesti un sejas izteiksme    9
2.12.  Fiziskā vide un fiziskā teritorija    9
2.13.  Acu kontakts, emocionālā orientācija    9
3.  Interesanti fakti par Franciju    10
3.1.  Pieklajības formas, uruzājot vīriešus, sievietes un bērnus    10
3.2.  Humors    10
3.3.  Iepazīšanas būtība, laiks un veids    10
3.4.  Fiziski kontakti sasveicinoties    11
3.5.  Komunikācijas veidi    11
3.6.  Dāvanas    12
3.7.  Ēšanas un dzeršanas etiķete    13
3.8.  Tradicionālie dzērieni un tosti    13
3.9.  Uzvedība pie galda un galda piederumu lietošana    13
3.10.  Viesu izvietojums pie galda    14
3.11.  Papildporcijas    14
4.  Franču kultūras analīze    15
  Secinājumi    19
  Bibliogrāfisko norāžu saraksts    20
Extract

Pašreiz cilvēkiem, lai īstenotu savus mērķus un gūtu panākumus biznesā vai citā darbības jomā, ir nepieciešams veidot sakarus ne tikai ar savas kultūras pārstāvjiem, bet arī ar ārzemniekiem. Tomēr ir jāņem vērā, ka dažādu kultūra pārstāvjiem ir dažādi uzskati, tradīcijas un vērtības, kuras ir nepieciešams ievērot, ja cilvēks ir orientēts uz veiksmīgu sadarbību un ilgtermiņa attiecībām. Šo iemeslu dēļ starpkultūru saskarsmes nozīme ar katru gadu strauji pieaug un kļūst par vienu no nozīmīgākiem jautājumiem.
Lai gan globalizācijas process un transnacionālo korporāciju darbība izlīdzināja kultūru atšķirības un izveidoja vienotu, visiem pieņemamu kultūru, katrā valstī ir saglabājušas noteiktas tradīcijas un vērtības, kas ir raksturīgas tikai tai un stipri atšķiras no parējām valstīm.
Darba mērķis ir izpētīt Francijas biznesa kultūru un noteikt vissvarīgākās kultūras iezīmes, kuras būtu nepieciešams ievērot, lai veidotu attiecības ar Francijas kultūras pārstāvjiem.
Minētā mērķa sasniegšanai ir nepieciešams risināt šādus uzdevumus:
aprakstīt Francijas biznesa kultūras svarīgākos jautājumus;
izpētīt Francijas biznesa kultūru un tās vērtības, izmantojot vairākās klasifikācijas;
izdarīt secinājumus par Francijas kultūras īpašībām.
Par pētījuma avotiem darbā kalpoja materiāli angļu, krievu un latviešu valodā.…

Author's comment
Atlants