Author:
Evaluation:
Published: 05.01.2011.
Language: Latvian
Level: Secondary school
Literature: 3 units
References: Not used
  • Presentations 'Aptaukošanās, bulīmija, anoreksija un pareizs uzturs', 1.
  • Presentations 'Aptaukošanās, bulīmija, anoreksija un pareizs uzturs', 2.
  • Presentations 'Aptaukošanās, bulīmija, anoreksija un pareizs uzturs', 3.
  • Presentations 'Aptaukošanās, bulīmija, anoreksija un pareizs uzturs', 4.
  • Presentations 'Aptaukošanās, bulīmija, anoreksija un pareizs uzturs', 5.
  • Presentations 'Aptaukošanās, bulīmija, anoreksija un pareizs uzturs', 6.
  • Presentations 'Aptaukošanās, bulīmija, anoreksija un pareizs uzturs', 7.
  • Presentations 'Aptaukošanās, bulīmija, anoreksija un pareizs uzturs', 8.
  • Presentations 'Aptaukošanās, bulīmija, anoreksija un pareizs uzturs', 9.
  • Presentations 'Aptaukošanās, bulīmija, anoreksija un pareizs uzturs', 10.
  • Presentations 'Aptaukošanās, bulīmija, anoreksija un pareizs uzturs', 11.
  • Presentations 'Aptaukošanās, bulīmija, anoreksija un pareizs uzturs', 12.
  • Presentations 'Aptaukošanās, bulīmija, anoreksija un pareizs uzturs', 13.
  • Presentations 'Aptaukošanās, bulīmija, anoreksija un pareizs uzturs', 14.
  • Presentations 'Aptaukošanās, bulīmija, anoreksija un pareizs uzturs', 15.
  • Presentations 'Aptaukošanās, bulīmija, anoreksija un pareizs uzturs', 16.
  • Presentations 'Aptaukošanās, bulīmija, anoreksija un pareizs uzturs', 17.
  • Presentations 'Aptaukošanās, bulīmija, anoreksija un pareizs uzturs', 18.
  • Presentations 'Aptaukošanās, bulīmija, anoreksija un pareizs uzturs', 19.
  • Presentations 'Aptaukošanās, bulīmija, anoreksija un pareizs uzturs', 20.
  • Presentations 'Aptaukošanās, bulīmija, anoreksija un pareizs uzturs', 21.
  • Presentations 'Aptaukošanās, bulīmija, anoreksija un pareizs uzturs', 22.
Extract

Veselīga uztura pamatnoteikumi
Uzņemtais uztura daudzums nedrīkst būt ne pa lielu, ne pa mazu!
Uzņemtā uztura daudzumam jāatbilst diennakts enerģijas patēriņam.
Ja ar uzturu tiek uzņemts vairāk kilokaloriju nekā tiek patērēts, tad liekā enerģija pārvēršas taukaudos un veicina aptaukošanos.

Uzturam jābūt sabalansētam
nepieciešamās uzturvielu proporcijas: 50-55% - ogļhidrātu, 15% - olbaltumvielu, 35% - tauku.
Jācenšas uzturā vairāk lietot dārzeņus, augļus, liesu gaļu un zivis. Nelietojot treknus un taukainus ēdienus!
Gatavojot ēdienus nelietojiet dzīvnieku taukus, bet gan augu eļļas.

Ieteicamās kilokalorijas
8-13 gadu vecumā dienā jāuzņem vidēji 2163 kilokalorijas,
- pusaudžu vecumā - 2500-2600 kilokalorijas,
- pieaugušam cilvēkam - 2600-2800 kilokalorijas.…

Author's comment
Atlants