-
Alkohola koncentrācijas atkarība no vielas blīvuma
Nr. | Chapter | Page. |
Anotācija | 2 | |
Ievads | 4 | |
1. | Literatūras apskats | 5 |
1.1. | Alus gatavošana | 5 |
1.2. | Alus iedalījums | 6 |
1.3. | Iesali | 7 |
1.4. | Apiņi | 8 |
1.5. | Raugs | 9 |
1.6. | Alus bojāšanās cēloņi | 10 |
1.7. | Alus šķirņu organoleptiskais kvalitātes novērtējums | 11 |
2. | Eskperimentālā daļa | 13 |
2.1. | Darbā izmantotie materiāli un metodes | 13 |
2.2. | Alus gatavošana | 14 |
2.2.1. | Heidelberg | 15 |
2.2.2. | Medalus | 16 |
2.2.3. | Ingveralu | 17 |
3. | Rezultāti un to izvērtējums | 18 |
3.1. | Alus alkohola koncentrācija | 18 |
3.2. | Alus organoleptiskais kvalitātes vērtējums | 19 |
4. | Secinājumi | 20 |
Atsauces | 21 | |
Pielikums | 22 |
3. Rezultāti un to izvērtējums
3.1 Alus alkohola koncentrācija
Alus gatavošanas laikā bija dažas problēmas, bet tās nebija būtiskas un nesabojāja gala produktu. Lai aprēķinātu alkohola koncentrāciju, man vajadzēja iegūt blīvumu. Blīvums tika mērīts ielejot 100 ml alus garā un tievā traukā un tajā iegremdē hidrometru(skatīt attēlu), pareizais blīvuma mērījums ir vienā līmenī ar alu. Alum tika mērīts blīvums tieši pirms rūgšanas un pirms pudeļošanas. Aprēķinātā alkohola koncentrācija ir salīdzināta ar kalkulātora aprēķināto(1. tabula). Alus blīvumi tika salīdzināti savā starpā, lai pierādītu hipotēzi(1. un 2. diagramma).
…
Ļoti oriģināla tēma, kas atbilst visiem ZPD nolikumiem. Darbā tiek pētīta alkohola atkarība no vielas blīvuma. Darbā tika izmantotas šādas metodes: literatūras analīze, eksperiments, intervija ar galveno aldari.