Evaluation:
Published: 07.04.2017.
Language: Latvian
Level: Secondary school
Literature: n/a
References: Not used
  • Presentations 'Zupa', 1.
  • Presentations 'Zupa', 2.
  • Presentations 'Zupa', 3.
  • Presentations 'Zupa', 4.
  • Presentations 'Zupa', 5.
  • Presentations 'Zupa', 6.
  • Presentations 'Zupa', 7.
  • Presentations 'Zupa', 8.
  • Presentations 'Zupa', 9.
  • Presentations 'Zupa', 10.
Extract

Soļanka ar šampinjoniem
Sastāvdaļas:
burkāni
sarkanie sīpoli
olīvas
sālīti gurķi
tomātu pasta
šampinjoni
kūpināta (žāvēta) vista
vistas krūtiņas kauli
vistas baltā gaļa
vistu sirdis
lauru lapas
dilles (var saldētas)
Eļļa cepšanai
Citrons
Krējums

Gatavošanas gaita
Dienu pirms zupas pagatavošanas jāsagatavo tomātu pasta ar gurķiem:Tomātu pastu izlej uz sakarsētas pannas un cepj līdz tā sak piedegt.Nogriež uguni un karstai pastai piejauc klāt sagrieztus sālītos gurķus. Ļauj atdzist.Liek ledusskapī līdz nākamajai dienai nostāvēties (12 vai vairāk stundas Visu griežam smalkos gabalos kā rosolam. Šampinjonus plānās šķēlēs.Ņemam katlu, kurā gatavosim zupu,tajā liekam aukstā ūdenī vārīties kūpināto vistu kopā ar kauliem un balto gaļu.Kūpināto vistu sadalām līdzīgos gabalos (sacērtot).Vārot pāris reizes jāapmaisa un jānoputo.Vāram līdz gaļa viegli atdalās no kauliem. Kad gaļa gatava, to izņemam laukā, atdalām no kauliem ieliekam bļodā ar vāku. Karsējam pannu. Eļļā viegli apcepjam burkānus. Liekam atsevišķā bļodā. Līdzīgi sacepjam sīpolus, arī liekam atsevišķā bļodā Stipri sacepjam sagrieztas sirdis. Sacepjam šķēlītēs sagrieztus šampinjonus. Katlā ar buljonu beram burkānus, saceptās sirdis un iepriekš sagatavoto tomātu pastu ar gurķiem. Pievienojam lauru lapas un piparus. Vāram līdz burkāni nedaudz mīksti, tad liekam klāt sīpolus, šampinjonus un dilles, turpinām vārīt, līdz burkāni jau gandrīz gatavi, tad liekam klāt atkauloto gaļu. Tikko atsāk vārīties nogriežam uguni un liekam klāt zaļās olīvas ar visu sulu. Citronu ar miziņu, krējumu katrs liek pēc gaumes.,Sāli zupai neliek nevienā brīdī! Nekādā gadījumā nedrīkst izmantot marinētus gurķus!

Author's comment
Atlants