Author:
Evaluation:
Published: 26.06.2012.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: 11 units
References: Not used
  • Research Papers 'Krievija', 1.
  • Research Papers 'Krievija', 2.
  • Research Papers 'Krievija', 3.
  • Research Papers 'Krievija', 4.
  • Research Papers 'Krievija', 5.
  • Research Papers 'Krievija', 6.
  • Research Papers 'Krievija', 7.
  • Research Papers 'Krievija', 8.
  • Research Papers 'Krievija', 9.
  • Research Papers 'Krievija', 10.
  • Research Papers 'Krievija', 11.
  • Research Papers 'Krievija', 12.
  • Research Papers 'Krievija', 13.
  • Research Papers 'Krievija', 14.
Table of contents
Nr. Chapter  Page.
  Ievads    3
1.  Krievijas valsts un tautas apraksts    4
2.  Uztura tradīcijas Krievijā    7
2.1.  Ēdieni    7
2.2.  Dzērieni    8
3.  Krievijas tautas virtuves raksturīgāko dzērienu un ēdienu saraksts    10
  Kopsavilkums    13
  Izmantotā literatūra    14
Extract

KOPSAVILKUMS
Krievijas Federācija ir pasaulē lielākā valsts pēc platības. Valsts iedzīvotājus ir skārušas lielas politiskas un ekonomiskas pārmaiņas. Krievijas iedzīvotāji ir pārsteidzošs daudzu tautu un kultūru sajaukums gan valsts austrumu, gan rietumu teritorijā. Krievijas kultūrā ļoti nozīmīgu lomu ieņem svētki.
Krieviem ir ļoti daudzveidīga un bagāta virtuve. Ziemeļkrievijas virtuvē nozīmīgākā vieta ir ierādīta savvaļas dzīvnieku gaļai un zivīm. Savukārt Krievijas dienvidu daļas virtuve ir jūtami ietekmējusies no Ukrainas kulinārijas tradīcijām, tādēļ tur ir iecienīti līdzīgi ēdieni kā kaimiņvalstī.
Krievijas virtuve ir ietekmējusies no bijušajām Padomju Savienības valstīm. Taču arī pati Krievija ir ietekmējusi bijušo Padomju Savienības valstu virtuves.
Tradicionālajā krievu virtuvē daudz izmanto gaļu. Viņi uzturā daudz lieto skābētus dārzeņus. Krievijas kulinārija parasti asociējas galvenokārt ar sautējumiem, kuros ir daudz dārzeņu – kartupeļi, bietes, kāposti.
Krievu galds plaši pazīstams arī ārzemēs ar savām delikatesēm: kūpinātām stores muguriņām, servjuga ar mārrutkiem, mazsālītiem lašiem, sarkanajiem, melnajiem un rozā ikriem, marinētām un sālītām sēnēm, un vodku.

Author's comment
Atlants