Author:
Evaluation:
Published: 30.11.2009.
Language: Latvian
Level: Secondary school
Literature: n/a
References: Not used
  • Summaries, Notes 'Zivju kvalitātes noteikšana', 1.
Extract

Padomi, kā noteikt zivs kvalitāti
Gatavojot suši, svarīgākais priekšnoteikums ir pārliecināties, ka zivs tiešām ir svaiga. Zutis un astoņkājis vienmēr ir jānovāra. Turpinājumā būs minētas dažas pazīmes, pēc kurām var noteikt zivs, molusku un vēžveidīgo kvalitāti un svaigumu, kā arī sniegti padomi, kā pareizi uzglabāt jūras produktus.
Svaigai zivij jābūt spīdīgai, pat spožai.
Zivs ķermenim jābūt stingram, bet gaļai - tvirtai.
Vairumam svaigu zivju ir dzidras acis.…

Atlants