Author:
Evaluation:
Published: 08.09.2014.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: n/a
References: Not used
Time period viewed: 2011 - 2015 years
  • Practice Reports 'Prakses atskaite. SIA "Rīgas Piensaimnieks"', 1.
  • Practice Reports 'Prakses atskaite. SIA "Rīgas Piensaimnieks"', 2.
  • Practice Reports 'Prakses atskaite. SIA "Rīgas Piensaimnieks"', 3.
  • Practice Reports 'Prakses atskaite. SIA "Rīgas Piensaimnieks"', 4.
  • Practice Reports 'Prakses atskaite. SIA "Rīgas Piensaimnieks"', 5.
  • Practice Reports 'Prakses atskaite. SIA "Rīgas Piensaimnieks"', 6.
  • Practice Reports 'Prakses atskaite. SIA "Rīgas Piensaimnieks"', 7.
  • Practice Reports 'Prakses atskaite. SIA "Rīgas Piensaimnieks"', 8.
  • Practice Reports 'Prakses atskaite. SIA "Rīgas Piensaimnieks"', 9.
  • Practice Reports 'Prakses atskaite. SIA "Rīgas Piensaimnieks"', 10.
  • Practice Reports 'Prakses atskaite. SIA "Rīgas Piensaimnieks"', 11.
  • Practice Reports 'Prakses atskaite. SIA "Rīgas Piensaimnieks"', 12.
  • Practice Reports 'Prakses atskaite. SIA "Rīgas Piensaimnieks"', 13.
  • Practice Reports 'Prakses atskaite. SIA "Rīgas Piensaimnieks"', 14.
  • Practice Reports 'Prakses atskaite. SIA "Rīgas Piensaimnieks"', 15.
  • Practice Reports 'Prakses atskaite. SIA "Rīgas Piensaimnieks"', 16.
  • Practice Reports 'Prakses atskaite. SIA "Rīgas Piensaimnieks"', 17.
  • Practice Reports 'Prakses atskaite. SIA "Rīgas Piensaimnieks"', 18.
  • Practice Reports 'Prakses atskaite. SIA "Rīgas Piensaimnieks"', 19.
  • Practice Reports 'Prakses atskaite. SIA "Rīgas Piensaimnieks"', 20.
  • Practice Reports 'Prakses atskaite. SIA "Rīgas Piensaimnieks"', 21.
  • Practice Reports 'Prakses atskaite. SIA "Rīgas Piensaimnieks"', 22.
  • Practice Reports 'Prakses atskaite. SIA "Rīgas Piensaimnieks"', 23.
  • Practice Reports 'Prakses atskaite. SIA "Rīgas Piensaimnieks"', 24.
  • Practice Reports 'Prakses atskaite. SIA "Rīgas Piensaimnieks"', 25.
  • Practice Reports 'Prakses atskaite. SIA "Rīgas Piensaimnieks"', 26.
  • Practice Reports 'Prakses atskaite. SIA "Rīgas Piensaimnieks"', 27.
  • Practice Reports 'Prakses atskaite. SIA "Rīgas Piensaimnieks"', 28.
  • Practice Reports 'Prakses atskaite. SIA "Rīgas Piensaimnieks"', 29.
  • Practice Reports 'Prakses atskaite. SIA "Rīgas Piensaimnieks"', 30.
  • Practice Reports 'Prakses atskaite. SIA "Rīgas Piensaimnieks"', 31.
  • Practice Reports 'Prakses atskaite. SIA "Rīgas Piensaimnieks"', 32.
  • Practice Reports 'Prakses atskaite. SIA "Rīgas Piensaimnieks"', 33.
  • Practice Reports 'Prakses atskaite. SIA "Rīgas Piensaimnieks"', 34.
  • Practice Reports 'Prakses atskaite. SIA "Rīgas Piensaimnieks"', 35.
  • Practice Reports 'Prakses atskaite. SIA "Rīgas Piensaimnieks"', 36.
  • Practice Reports 'Prakses atskaite. SIA "Rīgas Piensaimnieks"', 37.
Table of contents
Nr. Chapter  Page.
1.  SIA „Rīgas Piensaimnieks”    5
2.  SIA „Rīgas Piensaimnieks” laboratorijas uzdevumi pārtikas kontrolē    11
3.  Pārtikas produktu analīzes veidi    12
4.  Pārtikas produktu un izejvielu organoleptiskā analīze    13
4.1.  Piena produktu novērtēšana    13
4.2.  Produktu paraugu sagatavošana    14
5.  Piena produktu analīzes metodes    15
5.1.  Novērtēšanas metodika sviestam    15
5.2.  Novērtēšanas metodika sieram    15
5.3.  Novērtēšanas metodika dzeramajam pienam    17
5.4.  Novērtēšanas metodika krējumam    18
5.5.  Novērtēšanas metodika skābpiena produktiem un skābam krējumam    20
5.6.  Novērtēšanas metodika saldējumam    21
5.7.  Novērtēšanas metodika sausiem piena produktiem    22
6.  Laboratorijā izmantojamā aparatūra    24
7.  Sanitāri higiēnisko normu ievērošana uzņēmumā    30
8.  Drošības tehnika laboratorijā    34
Extract

5.6. Novērtēšanas metodika saldējumam
Paraugus noņem:
• Fasētam produktam – attiecīgu iepakojumu skaitu,
• Nefasētam produktam – vismaz 500 grami lielu paraugu.
Paraugu uzglabāšanas temperatūra kā norādīts marķējumā, ja tādas norādes nav, tad mīnus 18o C temperatūrā.
Saldējuma parauga temperatūra degustācijas laikā mīnus 13o C ± 2o C.
Saldējumam vērtē:
• Izskatu – pievēršot uzmanību pildījuma virsmai, krāsai, tīrībai, sastāvdaļu, piedevu daudzumam virsmas redzamajā daļā,
• Konsistenci – vērtēšanu veic, ņemot saldējumu ar karotīti, to košļājot, ļaujot tam izkust mutē,
• Smaržu / garšu – ļaujot paraugam izkust mutē, novērtē tā garšu, smaržu,
• Kušanas īpašības – nosaka, kā paraugs saglabājis savu formu un lielumu, vai no parauga ir iztecējis šķidrums, vai masa ir homogēna un krējumveidīga, biezpienveidīga, putaina, vai ūdeņaina.


Author's comment
Atlants