Author:
Evaluation:
Published: 30.03.2012.
Language: Latvian
Level: Secondary school
Literature: 8 units
References: Not used
  • Presentations 'Meksikas kultūra', 1.
  • Presentations 'Meksikas kultūra', 2.
  • Presentations 'Meksikas kultūra', 3.
  • Presentations 'Meksikas kultūra', 4.
  • Presentations 'Meksikas kultūra', 5.
  • Presentations 'Meksikas kultūra', 6.
  • Presentations 'Meksikas kultūra', 7.
  • Presentations 'Meksikas kultūra', 8.
  • Presentations 'Meksikas kultūra', 9.
  • Presentations 'Meksikas kultūra', 10.
  • Presentations 'Meksikas kultūra', 11.
  • Presentations 'Meksikas kultūra', 12.
  • Presentations 'Meksikas kultūra', 13.
  • Presentations 'Meksikas kultūra', 14.
Extract

Meksikas virtuve nav iedomājama bez
dažāda lieluma un formas pupiņām,
desmitiem dažāda asuma čili,
tomātiem,
ķirbjiem,
kakao,
medus un cukurniedru cukura.

Galdā tiek celts arī
mango,
vīģes,
avokado,
kazas un aitas piena produkti,
jūras veltes,
liellopu, medījumu un putnu gaļas

Īsāk sakot, viss, ko var
nozvejot tuvējos ūdeņos,
nomedīt mežā,
izaudzēt piemājas dārziņā, kūtī vai dzimtas plantācijās
Meksikas gardēdim ir ļoti iemīļots. 

Kukurūza:
No kukurūzas spiež eļļu;
No kukurūzas miltiem cep plācenīšus (tortiljas);
kukurūzas lapās tvaicē gaļu un dārzeņus.

Meksikāņi dod priekšroku veselīgam ēdienam:
grilētam,
vārītam,
kukurūzas vai banānu lapās tvaicētam.

Author's comment
Atlants