Evaluation:
Published: 27.02.2008.
Language: Latvian
Level: Secondary school
Literature: 18 units
References: Not used
  • Research Papers 'Pārtikas piedevas', 1.
  • Research Papers 'Pārtikas piedevas', 2.
  • Research Papers 'Pārtikas piedevas', 3.
  • Research Papers 'Pārtikas piedevas', 4.
  • Research Papers 'Pārtikas piedevas', 5.
  • Research Papers 'Pārtikas piedevas', 6.
  • Research Papers 'Pārtikas piedevas', 7.
  • Research Papers 'Pārtikas piedevas', 8.
  • Research Papers 'Pārtikas piedevas', 9.
  • Research Papers 'Pārtikas piedevas', 10.
  • Research Papers 'Pārtikas piedevas', 11.
  • Research Papers 'Pārtikas piedevas', 12.
  • Research Papers 'Pārtikas piedevas', 13.
  • Research Papers 'Pārtikas piedevas', 14.
  • Research Papers 'Pārtikas piedevas', 15.
  • Research Papers 'Pārtikas piedevas', 16.
  • Research Papers 'Pārtikas piedevas', 17.
  • Research Papers 'Pārtikas piedevas', 18.
  • Research Papers 'Pārtikas piedevas', 19.
  • Research Papers 'Pārtikas piedevas', 20.
  • Research Papers 'Pārtikas piedevas', 21.
  • Research Papers 'Pārtikas piedevas', 22.
  • Research Papers 'Pārtikas piedevas', 23.
  • Research Papers 'Pārtikas piedevas', 24.
  • Research Papers 'Pārtikas piedevas', 25.
  • Research Papers 'Pārtikas piedevas', 26.
  • Research Papers 'Pārtikas piedevas', 27.
  • Research Papers 'Pārtikas piedevas', 28.
  • Research Papers 'Pārtikas piedevas', 29.
  • Research Papers 'Pārtikas piedevas', 30.
Table of contents
Nr. Chapter  Page.
  Ievads    3
1.  Pārtikas piedevas    4
1.1.  Pārtikas piedevas iedala    4
1.2.  Produkti, kuriem nedrīkst pievienot pārtikas piedevas    6
1.3.  Par pārtikas piedevām neuzskata    6
2.  E piedevas    8
2.1.  E piedevas, kuras aizliegtas bērnu uzturā    10
2.2.  E piedevas, kurām ir novērotas blakusparādības    10
2.3.  Kaitīgās e-piedevas    11
3.  E piedevas visbiežāk lietotajos pārtikas produktos    12
4.  Aptaujas rezultāti    15
  Secinājumi    21
  Anotācija    22
  Izmantotā literatūra    23
  PIELIKUMS    24
Extract

Pārtikas piedeva ir viela, kuru neatkarīgi no tās uzturvērtības parasti nelieto uzturā atsevišķi kā pārtiku vai kā raksturīgu uztura sastāvdaļu, bet apzināti pievieno pārtikai apstrādes, pārstrādes, ražošanas, iesaiņošanas, uzglabāšanas vai transportēšanas procesā un tad minētā viela vai tās blakusprodukti kļūst par pārtikas produktu sastāvdaļu. Pārtikas piedevām ir dažādas funkcijas un tikai neliela daļiņa no tām ir konservanti (lietoti, lai nepieļautu baktēriju vairošanos).
Daudzi pārtikas produkti ātri vien zaudētu savu formu un sadalītos sastāvdaļās, ja netiktu lietoti stabilizatori un emulgatori, iebiezinātāji. Saldais krējums nosēstos uz paciņas sienām, majonēze noslāņotos, bet ūdens saldējumā kristalizētos. Tādēļ uzskatīt visas pārtikas piedevas par sliktām un uzturā kaitīgām nebūtu pareizi.…

Author's comment
Atlants