Latviešu tautai ir gadsimtiem senas sadzīves tradīcijas, kopīga svētku svinēšana, cienasta gatavošana, ciemiņu sagaidīšana un cienāšana. Namamātes gadu simtus ir gatavojušas dažādus garšīgus ēdienus no lauku māju labumiem. Tie vienmēr ir īpaši gatavoti un celti svētku galdā, izrādot cieņu pret viesiem, kaimiņiem un draugiem. Latviešu nacionālā virtuve īpašu goda vietu ieņem tādos tradicionālos svētkos, kā Lieldienas, Līgo svētki, Mārtiņdiena, Ziemassvētki un jaunais gads. Šajās reizēs saimnieces ģimenēs var parādīt savu prasmi ēdienu gatavošanā un tradīciju ievērošanā, klājot bagātīgus, tautiski noformētus un smaržīgiem, kūpošiem speķa pīrādziņiem un sklandu raušiem klātus galdus. …