Evaluation:
Published: 29.03.2011.
Language: Latvian
Level: Secondary school
Literature: 6 units
References: Not used
  • Presentations 'Ģenētiski modificētā pārtika', 1.
  • Presentations 'Ģenētiski modificētā pārtika', 2.
  • Presentations 'Ģenētiski modificētā pārtika', 3.
  • Presentations 'Ģenētiski modificētā pārtika', 4.
  • Presentations 'Ģenētiski modificētā pārtika', 5.
  • Presentations 'Ģenētiski modificētā pārtika', 6.
  • Presentations 'Ģenētiski modificētā pārtika', 7.
  • Presentations 'Ģenētiski modificētā pārtika', 8.
  • Presentations 'Ģenētiski modificētā pārtika', 9.
  • Presentations 'Ģenētiski modificētā pārtika', 10.
  • Presentations 'Ģenētiski modificētā pārtika', 11.
  • Presentations 'Ģenētiski modificētā pārtika', 12.
  • Presentations 'Ģenētiski modificētā pārtika', 13.
Extract

Kā atpazīt ģenētiski modificēto pārtiku?
Pārtikas produktam, kas sastāv, satur vai ir iegūts no ĢMO un kurā ĢM saturs pārsniedz 0,9 % ir jābūt atbilstoši marķētam. Ja produktam nav sastāvdaļu saraksta, uz marķējuma skaidri norāda frāzi: “ģenētiski modificēts” vai “ražots no ģenētiski modificēta (organisma nosaukums)”.

Visbiežāk sastopamā ĢMP
Visbiežāk sastopamā ģenētiski modificētā pārtika ir soja, kukurūza, rapsis, tomāti, ķirši, melones, labība, kartupeļi, cukurbietes, cigoriņi u.c. Piemēram, visai bieži pārtikas ražošanā izmanto soju. Reālā situācija ir tāda, ka jau tagad apmēram 60% pārtikas preču, margarīnā, majonēzē, salātu mērcēs, konfektēs, zīdaiņu pārtikā, maizes uzlabotājos satur soju..

Atlants