Evaluation:
Published: 03.10.2016.
Language: Latvian
Level: Secondary school
Literature: 3 units
References: Not used
  • Presentations 'Ēģiptiešu virtuve', 1.
  • Presentations 'Ēģiptiešu virtuve', 2.
  • Presentations 'Ēģiptiešu virtuve', 3.
  • Presentations 'Ēģiptiešu virtuve', 4.
  • Presentations 'Ēģiptiešu virtuve', 5.
  • Presentations 'Ēģiptiešu virtuve', 6.
  • Presentations 'Ēģiptiešu virtuve', 7.
  • Presentations 'Ēģiptiešu virtuve', 8.
  • Presentations 'Ēģiptiešu virtuve', 9.
  • Presentations 'Ēģiptiešu virtuve', 10.
  • Presentations 'Ēģiptiešu virtuve', 11.
  • Presentations 'Ēģiptiešu virtuve', 12.
  • Presentations 'Ēģiptiešu virtuve', 13.
  • Presentations 'Ēģiptiešu virtuve', 14.
Extract

Saldie ēdieni
Ēģiptiešu deserti pārsvarā ir mīklas izstrādājumi vai sacepumi izmērcēti medū
baklava - kārtainais mīklas cepums ar pildījumu, kas gatavots no pistācijām, sīki kapātiem riekstiem piena un medus sīrupā.
ommu ali - cepums no rīsiem, rozīnēm, kokosriekstiem un piena
mahallabiyah - ar kukurūzu vai rīsiem saputots piena krēms, pārkaisīts ar sīki sakapātiem riekstiem
Īpaši iecienītas ir svaigi spiestas sulas un karkade (dzērieni no hibisa vai Sudānas rozes lapiņām, pasniedz kā tēju gan karstu, gan aukstu)

Saldie ēdieni-
Baklava-
Ommu ali- mahallabiyah-

Secinājumi
Ēģiptiešu virtuve izceļas ar daudzveidību.
Tā ietekmējusies no Tuvo Austrumu labākajām kulinārijas tradīcijām.
Vakariņas ēģiptieši ēd vēlu vakarā.


Atlants