Author:
Evaluation:
Published: 30.09.2010.
Language: Latvian
Level: Secondary school
Literature: 5 units
References: Not used
  • Research Papers 'Olu ēdieni', 1.
  • Research Papers 'Olu ēdieni', 2.
  • Research Papers 'Olu ēdieni', 3.
  • Research Papers 'Olu ēdieni', 4.
  • Research Papers 'Olu ēdieni', 5.
  • Research Papers 'Olu ēdieni', 6.
  • Research Papers 'Olu ēdieni', 7.
  • Research Papers 'Olu ēdieni', 8.
  • Research Papers 'Olu ēdieni', 9.
  • Research Papers 'Olu ēdieni', 10.
  • Research Papers 'Olu ēdieni', 11.
  • Research Papers 'Olu ēdieni', 12.
  • Research Papers 'Olu ēdieni', 13.
  • Research Papers 'Olu ēdieni', 14.
  • Research Papers 'Olu ēdieni', 15.
  • Research Papers 'Olu ēdieni', 16.
  • Research Papers 'Olu ēdieni', 17.
  • Research Papers 'Olu ēdieni', 18.
  • Research Papers 'Olu ēdieni', 19.
  • Research Papers 'Olu ēdieni', 20.
  • Research Papers 'Olu ēdieni', 21.
Table of contents
Nr. Chapter  Page.
  Ievads    3
  Olu uzturvērtība    4
  Olu prečziniskais raksturojums    5
  Olu ēdienu iedalījums pēc gatavošanas    9
  Siltapstrāde/ gatavošana    11
  Ēdienu gatavošanas tehnoloģija    13
  Olu ēdienu pasniegšanas raksturojums    18
  Kopsavilkums    20
  Izmantotās literatūras saraksts    21
Extract

Kopsavilkums
Olas ir ļoti vērtīgs uztura produkts. Tās satur gandrīz vai visas cilvēkam nepieciešamās uzturvielas, kas labi asimilējas organismā. Olas dzeltenums satur daudz holesterīna, tādēļ to neiesaka lietot uzturā aknu slimniekiem un veciem cilvēkiem.
No olām var pagatavo dažādus ēdienus, kas var būt ar termiskās vai bez termiskās apstrādes. Olu ēdieni var būt vārīti, cepti, sacepti un tvaicēti.
Ja ir zināma olu izcelsme, tad olas uzturā var lietot svaigas.
Ūdensputnu olas, kā arī vistu olas var saturēt salmunellu, tāpēc ūdensputnu olas izmanto tikai pēc termiskās apstrādes, lai izvairītos no saslimstības, jo pēc termiskās apstrādes salmunella iet bojā.
Olas tirdzniecības vietās ir pieejams dažādos iepakojuma veidos, pēc lieluma, pēc veida. Katrs pircējs var izvēlēties sev piemērotāko iepakojuma veidu, jo mūsdienās olu klāsts ir pieejams ļoti liels.
Olu ēdieni var būt ļoti dažādi gan cepti, gan tvaikoti, gan vārīti, kā arī sacepti.
Olām nav siltapstrādes zudumu.
Olu ēdienus nevar uzglabāt, tie jāizlieto uzreiz pēc sagatavošanas, bet aukstos olu ēdienus var uzglabāt no 0-60C temperatūrā.

Author's comment
Atlants