Evaluation:
Published: 14.12.2012.
Language: Latvian
Level: Elementary school
Literature: 2 units
References: Not used
  • Research Papers 'Šokolāde', 1.
  • Research Papers 'Šokolāde', 2.
  • Research Papers 'Šokolāde', 3.
  • Research Papers 'Šokolāde', 4.
  • Research Papers 'Šokolāde', 5.
  • Research Papers 'Šokolāde', 6.
  • Research Papers 'Šokolāde', 7.
  • Research Papers 'Šokolāde', 8.
  • Research Papers 'Šokolāde', 9.
  • Research Papers 'Šokolāde', 10.
Table of contents
Nr. Chapter  Page.
  Ievads    3
  Šokolādes vēsture    4
  Mīti par saldumiem    5
  Šokolādes sastāvs    6
  Šokolādes labā puse    7
  Aptauja    8
  Secinājumi    9
  Izmantotā literatūra    10
Extract

Uz jautājumu „kāpēc esat atkarīgs?” lielākā daļa respondentu atbildēja, ka nespēj atturēties no to neēšanas un nemaz nevēlas atturēties, uztver šokolādi ēšanu, kā savu ikdienas rutīnu.

Secinājumi.
Nobeigumā varu secināt, ka mana izvirzītā hipotēze „Šokolādes sastāvā ir kaitīgas vielas, bet tā spēj dot labumu, kā, piemēram, uzlabot garastāvokli un šokolāde uzbaro,’’ apstiprinājās daļēji. Manuprāt, lai gūtu 100% apstiprinājumu vai noraidījumu ir vajadzīga dziļāka izpēte. Secinu, ka, lai vai kā, šokolāde tomēr spēj uzlabot garastāvokli, bet īslaicīgi. Par to vai šokolāde uzbaro, atbilde ir: jā, ja to ēd pārmērīgi daudz kā veselīga uztura aizstājēju. Par mazāk kaitīgu zinātnieki ir apstiprinājuši melno šokolādi, kuru var pat ēst diētas laikā, jo tā palīdz stimulēt asinsriti. Tiesa, cilvēki labāk izvēlas piena šokolādes, jo tās ir daudz gardākas. Šokolādes sastāvā ir gan kaitīgās, gan arī labās vielas, kas pozitīvi ietekmē veselību. Rakstot šo referātu, es uzzināju daudz par šokolādes izcelsmi un to negatīvajām un pozitīvajām vērtībām.

Atlants