-
Restorānu prakse ēdināšanas uzņēmumā SIA "VDT" viesu nams "Province"
Nr. | Chapter | Page. |
Ievads | 3 | |
1. | Vispārējas ziņas par uzņēmumu | 4 |
2. | Tehnoloģiskie procesi | 7 |
2. 1. | Izejvielu sagādes organizācija | 7 |
2. 2. | Izejvielu pirmapstrāde | 9 |
2. 3. | Ēdienu gatavošana | 10 |
2. 4. | Gatavās produkcijas kvalitātes pārbaude | 14 |
2. 5. | Gatavās produkcijas realizācija | 15 |
3. | Sanitārhigiēniskās prasības uzņēmumā | 18 |
4. | Tehnoloģiskās iekārtas | 21 |
4. 1. | Speciālās tehnoloģiskās iekārtas | 21 |
4. 2. | tehnoloģiskā procesa nodrošinājums | 23 |
Secinājumi un priekšlikumi | 25 | |
Izmantotā literatūra | 26 |
Par trešā kursa prakses vietu izvēlējos SIA „VDT” viesu nams – kafejnīca „Province”, kas atrodas Cēsīs. Tas ir viens no iecienītākajiem ēdināšanas uzņēmumiem gan vietējo iedzīvotāju, gan tūristu vidū. Uzņēmums ir tikai 5 gadus jauns, bet ļoti stabils.
Prakses mērķis ir iegūt izpratni par tehnoloģisko procesu norisi un vadību, kā arī nostiprināt iegūtās teorētiskās zināšanas praksē.
Prakses uzdevumi bija:
iegūt vispārējās ziņas par uzņēmumu;
izpētīt tehnoloģisko procesu norisi, to vadīšanu un kontrolēšanu;
izpētīt sanitārhigiēniskās prasības uzņēmumā;
iegūt informāciju par tehnoloģiskajām iekārtām, tehnoloģisko procesu plūsmām.
Prakses atskaite sadalīta 4 lielās nodaļās ar apakšnodaļām:
1.Pirmā vispārīgā daļa sniedz informāciju par kafejnīcu, tās atrašanas vietu, organizatorisko struktūru, mērķa grupu utt.
2.Otrajā nodaļā ir aprakstīts viss tehnoloģiskais process, sākot ar izejvielu pirmapstrādi, p/f sagatavošanu, ēdienu gatavošanu, tās kvalitātes pārbaudi un kontroli, beidzot ar gatavās produkcijas realizāciju.
3.Trešā nodaļā aprakstītas sanitārhigiēniskās prasības uzņēmumā, mazgāšanas-dezinfekcijas līdzekļi, to lietošanas biežums.
4.Pēdējā nodaļā ir ražošanas telpu iekārtu saraksts.
Darbu noslēdzot ir izdarīti secinājumi un doti priekšlikumi.
Ierodoties uzņēmumā, iepazinos ar tā drošības un sanitārhigiēnniskajiem noteikumiem, pildīju visus uzticētos pienākumus un izjutu lielu atbildību.…
3. kursa restorānu prakses atskaite ēdināšanas uzņēmumā "Province", kas atrodas Cēsīs. Darbā ir vispārējs ēdināšanas uzņēmuma raksturojums, veikti pētījumi un analīze par uzņēmumā notiekošajiem tehnoloģiskajiem procesiem - Izejvielu sagādes organizācija, Izejvielu pirmapstrāde,Ēdienu gatavošana,Gatavās produkcijas realizācija,Gatavās produkcijas kvalitātes pārbaude, kā arī sanitāri higiēniskās prasības, raksturotas tehnoloģiskās iekārtas. Izdarīti secinājumi un izteikti priekšlikumi.
