Author:
Evaluation:
Published: 05.01.2011.
Language: Latvian
Level: Secondary school
Literature: 3 units
References: Not used
  • Research Papers 'Galda kultūra Itālijā', 1.
  • Research Papers 'Galda kultūra Itālijā', 2.
  • Research Papers 'Galda kultūra Itālijā', 3.
  • Research Papers 'Galda kultūra Itālijā', 4.
  • Research Papers 'Galda kultūra Itālijā', 5.
  • Research Papers 'Galda kultūra Itālijā', 6.
Extract

Vissvarīgākā lieta, ko vajadzētu zināt un ievērot Itālijas ēšanas etiķetē – nekad neko nepievienot pasniegtajam ēdienam, ne kečupu, ne sāli, ne citas piedevas, jo tādejādi parādīsiet, ka ēdiens nav ticis labi pagatavots, taču itāļi ļoti lepojas ar savu virtuvi, un jāsaka, ne bez pamata.
Brokastis parasti tiek pasniegtas laikā no pulksten 8.00 līdz 8.30, kuras parasti sastāv no kafijas, apaļmaizītes, sviesta un marmelādes, līdzīgi kā daudzviet Eiropā, taču jāsaka, ka Itālijā brokastis mēdz būt diezgan pamatīgas, it īpaši lauku rajonos. Rīta kafija parasti ir kapučīno un otrais dzēriens var būt karsta šoko­lāde, taču espreso parasti dzer tikai pusdienu noslēgumā un vakariņās.
Galvenā dienas ēdienreize joprojām ir pusdienas, taču svētdienā, ģimenes dienā, galvenais ēdiens ir vakariņas, kas parasti sākas no pusdienlaika un turpinās līdz vēlam vakaram. Pusdienas bieži vien ilgst pat vairākas stundas un sastāv vismaz no 3 ēdieniem(kā mājās, tā restorānos). Tās visbiežāk tiek ieturētas pēc pulksten 13.00. Pusdienas beidzas ar tasi stipra, melna espreso. Visā pusdienu laikā kopā ar maizi (sviestu vai trauciņu ar olīveļļu) pasniedz gan vīnu, gan ūdeni. …

Author's comment
Atlants