Evaluation:
Published: 06.06.2014.
Language: Latvian
Level: Secondary school
Literature: 1 units
References: Not used
  • Research Papers 'Ēdināšanas uzņēmuma sanitārās prasības', 1.
  • Research Papers 'Ēdināšanas uzņēmuma sanitārās prasības', 2.
  • Research Papers 'Ēdināšanas uzņēmuma sanitārās prasības', 3.
  • Research Papers 'Ēdināšanas uzņēmuma sanitārās prasības', 4.
  • Research Papers 'Ēdināšanas uzņēmuma sanitārās prasības', 5.
  • Research Papers 'Ēdināšanas uzņēmuma sanitārās prasības', 6.
  • Research Papers 'Ēdināšanas uzņēmuma sanitārās prasības', 7.
  • Research Papers 'Ēdināšanas uzņēmuma sanitārās prasības', 8.
  • Research Papers 'Ēdināšanas uzņēmuma sanitārās prasības', 9.
  • Research Papers 'Ēdināšanas uzņēmuma sanitārās prasības', 10.
  • Research Papers 'Ēdināšanas uzņēmuma sanitārās prasības', 11.
  • Research Papers 'Ēdināšanas uzņēmuma sanitārās prasības', 12.
  • Research Papers 'Ēdināšanas uzņēmuma sanitārās prasības', 13.
  • Research Papers 'Ēdināšanas uzņēmuma sanitārās prasības', 14.
  • Research Papers 'Ēdināšanas uzņēmuma sanitārās prasības', 15.
Table of contents
Nr. Chapter  Page.
  Ievads    3
  Galvenā daļa    4
1.  Reguls    4
2.  Ēkas un telpas    6
a)  Telpu planojums un iekārtojums    6
b)  Telpas, kur uzglabā pārtiku    6
c)  Telpas kurās sagatavo, parstrādā vai apstrādā pārtikas produktus    7
d)  Ūdens apgādes sistēma    7
e)  Kanalizācijas sistēma    7
f)  Telpas personālam    8
g)  Mazgāšanas un dezinfekcijas ierīces telpās    8
h)  Apgaismojums    8
i)  Ventilācija    9
j)  Produktu uzglabāšana    10
k)  Materiāli tehnisko līdzekļu sagādes organizācija    11
  Nobeigums    12
  Pielikums    13
  Izmantotā literatūra    13
Extract

Nobeigums
1. Paškontroli uzņēmumā neregulē tikai darba devējs, bet gan darba devēja pakļautībā strādnieks, kas atbildīgs par kādu konkrētu punktu.
2. Telpām jābūt labi aprīkotām ar pietiekami lielu platību, vēdinātām, ar dabīgu apgaismojumu vietās, kur notiek produktu gatavošana.
3. Telpām jābūt regulāri tīrītām, un vismaz reizi dienā labi dezinficētām.
4. Iekārtas, kas pakļautas saskarei ar produkties ir jābūt tīrām, bet citu produktu atlikumiem.
5. Darbiniekiem ir jābūt speciālai formai, lai nepieļautu produktu sabojāšanu, piemēram, ar iekritušiem matiem.
6. Tualetēs jābūt vienreizējlietojamiem dvielīšiem, vai papīra dvieļiem.
Varu secināt, ka sanitārās prasības, liekas, ka ir kaut kāds nieks, bet šie punkti ir ļoti svarīgi, jo nezinu cilvēkus, kuru vēlētos atrasties uzņēmumā, kur neievēro galvenās prasības.

Author's comment
Atlants