Author:
Evaluation:
Published: 15.04.2011.
Language: Latvian
Level: Secondary school
Literature: 4 units
References: Not used
  • Presentations 'Olbaltumvielu pētījumu daudzveidība un vēsture', 1.
  • Presentations 'Olbaltumvielu pētījumu daudzveidība un vēsture', 2.
  • Presentations 'Olbaltumvielu pētījumu daudzveidība un vēsture', 3.
  • Presentations 'Olbaltumvielu pētījumu daudzveidība un vēsture', 4.
  • Presentations 'Olbaltumvielu pētījumu daudzveidība un vēsture', 5.
  • Presentations 'Olbaltumvielu pētījumu daudzveidība un vēsture', 6.
  • Presentations 'Olbaltumvielu pētījumu daudzveidība un vēsture', 7.
  • Presentations 'Olbaltumvielu pētījumu daudzveidība un vēsture', 8.
  • Presentations 'Olbaltumvielu pētījumu daudzveidība un vēsture', 9.
  • Presentations 'Olbaltumvielu pētījumu daudzveidība un vēsture', 10.
  • Presentations 'Olbaltumvielu pētījumu daudzveidība un vēsture', 11.
  • Presentations 'Olbaltumvielu pētījumu daudzveidība un vēsture', 12.
  • Presentations 'Olbaltumvielu pētījumu daudzveidība un vēsture', 13.
Extract

Olbaltumvielas ir nepieciešamas augšanai un attīstībai. Tās ir visu audu galvenā sastāvdaļa un organismā veic daudzas funkcijas. Olbaltumvielas atrodas gan augu, gan dzīvnieku produktos. Tāpēc ir svarīgi ievērot sabalansētu uzturu, lai nodrošinātu organismu ar nepieciešamo olbaltumvielu daudzumu.
Ķīmisko ilgviļņu procesā notiek olbaltumvielu reakcijas.
Piena olbaltumvielu denaturācijas rezultātā iegūst biezpienu, kefīru un jogurtu.

Author's comment
Atlants