Author:
Evaluation:
Published: 09.03.2005.
Language: Latvian
Level: Secondary school
Literature: n/a
References: Not used
  • Summaries, Notes 'Nacionālie ēdieni', 1.
Extract

Anglija
Stingra ēdienreižu ievērošana: brokastis, lenčs (13:00), tējas laiks (17:00), pusdienas (vakarā). Brokastīs: ola, šķiņķis, biezpiens, marmelāde. Lenčs – uz restēm cepta gaļa + kartupeļi (dārzeņi). Tējas laiks – melnā tēja, dažādi saldumi. Pusdienas – uzkodas, zupas, otrie ēdieni, saldie.
Amerika – tāds ēdienreižu režīms kā Anglijā;
Austrālija - tāds ēdienreižu režīms kā Anglijā;
Francija
Frančiem kulinārija ir māksla.
asas garšvielas;
ēdienu gatavošanā – vīni, liķieri, konjaki;
piedevas gaļas ēdieniem - artišoki, sparģeļi, kāposti;
etiķa un olīveļļas mērces.
Itālija
Mīklas izstrādājumi – makaroni, nūdeles, ko ēd kopā ar zivīm, gaļu, dārzeņiem, sieru.
Cieņā dažādas mērces,
Zivis, vēžveidīgie;
Lieto daudz dažādus dārzeņus
Iecienīti aromātiskie sieri.
Indija
Daudz liegumu uz gaļas ēšanu (veģetārieši). Dienvidindijā galvenokārt lieto rīsus, Z-Indijā – kviešus un kukurūzu.
Aitas, kazas, putnu gaļa, zivis.
Indiešu nacionālie garšvielu maisījums „awry” – kardamons, koriandrs, krustnagliņas, ķimenes, u.c.…

Author's comment
Atlants