Author:
Evaluation:
Published: 12.01.2024.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: n/a
References: Not used
Time period viewed: 2021 - 2025 years
  • Summaries, Notes 'Recepšu gatavošanas apraksti', 1.
  • Summaries, Notes 'Recepšu gatavošanas apraksti', 2.
  • Summaries, Notes 'Recepšu gatavošanas apraksti', 3.
  • Summaries, Notes 'Recepšu gatavošanas apraksti', 4.
  • Summaries, Notes 'Recepšu gatavošanas apraksti', 5.
  • Summaries, Notes 'Recepšu gatavošanas apraksti', 6.
  • Summaries, Notes 'Recepšu gatavošanas apraksti', 7.
  • Summaries, Notes 'Recepšu gatavošanas apraksti', 8.
  • Summaries, Notes 'Recepšu gatavošanas apraksti', 9.
  • Summaries, Notes 'Recepšu gatavošanas apraksti', 10.
  • Summaries, Notes 'Recepšu gatavošanas apraksti', 11.
  • Summaries, Notes 'Recepšu gatavošanas apraksti', 12.
  • Summaries, Notes 'Recepšu gatavošanas apraksti', 13.
  • Summaries, Notes 'Recepšu gatavošanas apraksti', 14.
Extract

1. Amonjaka šķīduma atšķaidīšana.
Rp.: Sol. Ammonii caustici 0,5% - 250,0
D.S. Ārīgi.

Ņem amonjaku no rūpnieciski gatavotas pudelītes, kur koncentrācija ir 10%.
Rēķina pēc formulas: vajadzīgā koncentrācija∗vajadzīgais tilpums
esošā koncentrācija
1) 0,5∗250
10
= 12,5 (ml amonjaka šķ.)
2) 250-12,5 = 237,5 (ml ūdens)
Izsniedzamā traukā ielej ūdeni 237,5 ml. Pievieno 12,5 ml ožamo spirtu un aizver
trauku.
Kontroles talons:
1. Aq.dest.- 237,5 ml
2. Ammonii caustici 10%- 12,5 ml…

Editor's remarks
Atlants