Author:
Evaluation:
Published: 11.12.2006.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: 9 units
References: Not used
Time period viewed: 2000 - 2010 years
  • Research Papers 'Kartupeļu cietes ražošana un realizācija Latvijā 2001. - 2006.gadā', 1.
  • Research Papers 'Kartupeļu cietes ražošana un realizācija Latvijā 2001. - 2006.gadā', 2.
  • Research Papers 'Kartupeļu cietes ražošana un realizācija Latvijā 2001. - 2006.gadā', 3.
  • Research Papers 'Kartupeļu cietes ražošana un realizācija Latvijā 2001. - 2006.gadā', 4.
  • Research Papers 'Kartupeļu cietes ražošana un realizācija Latvijā 2001. - 2006.gadā', 5.
  • Research Papers 'Kartupeļu cietes ražošana un realizācija Latvijā 2001. - 2006.gadā', 6.
  • Research Papers 'Kartupeļu cietes ražošana un realizācija Latvijā 2001. - 2006.gadā', 7.
  • Research Papers 'Kartupeļu cietes ražošana un realizācija Latvijā 2001. - 2006.gadā', 8.
  • Research Papers 'Kartupeļu cietes ražošana un realizācija Latvijā 2001. - 2006.gadā', 9.
  • Research Papers 'Kartupeļu cietes ražošana un realizācija Latvijā 2001. - 2006.gadā', 10.
  • Research Papers 'Kartupeļu cietes ražošana un realizācija Latvijā 2001. - 2006.gadā', 11.
Table of contents
Nr. Chapter  Page.
  Ievads   
  Kartupeļu pieņemšanas nosacījumi un kārtība cietes ražošanai   
  Kopējais saražotais cietes daudzums uzņēmumā „Aloja – Starkelsen”   
  Uzņēmuma struktūra, darbības principi   
  Cietes realizācijas apjomi Latvijā un eksportam, realizācijas tendences 2001.-2006.gadam   
  Cietes realizācijas cenas   
Extract

Kartupeļi ir trešā rentablākā kultūra Latvijā. 2-3 % no izaudzētās kartupeļu ražas pārstrādā dažādos rūpnieciski ražotos pārtikas produktos. Eiropas kartupeļu audzētājās valstīs pārtikai un pārtikas pusfabrikātu ražošanai izmanto vairāk nekā 50% kopražas.
Ir 3 galvenie virzieni, kur izmanto kartupeļus:
Spirta ražošanā;
Cietes ieguvei;
Dažādu pārtikas produktu ražošanai.Kartupeļu pieņemšanas nosacījumi un kārtība cietes ražošanai

Kartupeļu kvalitātes rādītāji cietes ražošanai :
cietes saturs 17 %, ja lielāks, tad noteiktas ir piemaksas,
netīrumu daudzums 7 %
mazs olbaltumvielu saturs,
sīko bumbuļu (diametrs mm) īpatsvars nedrīkst pārsniegt 25 %.…

Author's comment
Atlants