Author:
Evaluation:
Published: 29.04.2013.
Language: Latvian
Level: Secondary school
Literature: 7 units
References: Used
  • Research Papers 'Šokolāde', 1.
  • Research Papers 'Šokolāde', 2.
  • Research Papers 'Šokolāde', 3.
  • Research Papers 'Šokolāde', 4.
  • Research Papers 'Šokolāde', 5.
  • Research Papers 'Šokolāde', 6.
  • Research Papers 'Šokolāde', 7.
  • Research Papers 'Šokolāde', 8.
  • Research Papers 'Šokolāde', 9.
Table of contents
Nr. Chapter  Page.
  Ievads    3
  Šokolādes vēsture    4
  Šokolādes pagatavošana un veidi    5
  Šokolāde un veselība    6
  Šokolāde un skaistumkopšana    7.lpp
  Secinājumi    8
  Izmantotā literatūra    9
Extract

Secinājumi
Šokolāde jau vairākus gadsimtus cilvēkiem kalpo kā īpaša baudviela, kas ne tikai labi garšo, bet arī uzlabo garastāvokli, veselību un sniedz enerģiju. Mūsdienās šokolāde ir sastopama visdažādākajos veidos.
Pētījuma rezultātā tika izzināta šokolādes vēsture, tās veidi, nozīme cilvēka veselībā un skaistumkopšanā. Izvērtējot informāciju, darba sākumā izvirzītā hipotēze ir apstiprinājusies – šokolādes izmantošana, pozitīvi ietekmē cilvēka ikdienu.

Tēzes
• Šokolādi atklāja olmeku civilizācija aptuveni 1500.g.p.m.ē.
• 16.gs. no actekiem kakao pupiņas nonāk Spānijā un izplatās visā Eiropā.
• Šokolādi iegūst, apstrādājot kakao koka sēklas, kas tiek nolobītas, grauzdētas un samaltas pulverī, kas ir visu šokolādes izstrādājumu pamatā.
• Šokolādei ir vairāki veidi – nesaldā, rūgteni-saldā, vidēji saldā, piena, baltā šokolāde un kakao pulveris.
• Melnā šokolāde labvēlīgi ietekmē cilvēka veselību.
• Šokolāde nebojā zobus un nepalielina holesterīna līmeni.
• Tā sniedz baudu, laimes izjūtu, uzlabo garastāvokli, uzmanību un komunikācijas spējas.
• Šokolādes masāžai ir trīs efekti - pīlings, relaksācija un apgāde ar nepieciešamajām barības vielām un mikroelementiem.

Author's comment
Atlants