Author:
Evaluation:
Published: 10.06.2010.
Language: Latvian
Level: Secondary school
Literature: n/a
References: Not used
  • Presentations 'Zviedrijas nacionālais konditorejas ēdiens - kanelbulle', 1.
  • Presentations 'Zviedrijas nacionālais konditorejas ēdiens - kanelbulle', 2.
  • Presentations 'Zviedrijas nacionālais konditorejas ēdiens - kanelbulle', 3.
  • Presentations 'Zviedrijas nacionālais konditorejas ēdiens - kanelbulle', 4.
  • Presentations 'Zviedrijas nacionālais konditorejas ēdiens - kanelbulle', 5.
Extract

Galvenās sastāvdaļas ir kviešu milti, piens, raugs, cukurs un sviests vai margarīns. Kā arī garšviela- kardamons.
Pildījums sastāv sviesta vai margarīna, cukura, kanēļa, garšvielām, augļiem u.t.t.

Kanēļmaizītes popularitāti ieguva pēc Pirmā pasaules kara, kad kļuva iespējams vieglāk iegūt nepieciešamās sastāvdaļas.
Līdz 1950.gadiem kanēļmaizītes bija luksus ēdiens.
Pēc 1950.gadiem mājsaimnieces lepojās ar jaunu dekoratīvu maizīšu izveidi un tika pat sarakstītas pavārgrāmatas kurās iekļautas tikai kanēļmaizīšu receptes.
Mūsdienās zviedriem kafijas pauzes bez kanēļmaizītes nav kafijas pauze.

Author's comment
Atlants