Evaluation:
Published: 04.02.2011.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: n/a
References: Not used
Time period viewed: 2000 - 2010 years
  • Presentations 'NRC "Vaivari" ēdienkartes kvalitātes pārbaudījums', 1.
  • Presentations 'NRC "Vaivari" ēdienkartes kvalitātes pārbaudījums', 2.
  • Presentations 'NRC "Vaivari" ēdienkartes kvalitātes pārbaudījums', 3.
  • Presentations 'NRC "Vaivari" ēdienkartes kvalitātes pārbaudījums', 4.
  • Presentations 'NRC "Vaivari" ēdienkartes kvalitātes pārbaudījums', 5.
  • Presentations 'NRC "Vaivari" ēdienkartes kvalitātes pārbaudījums', 6.
  • Presentations 'NRC "Vaivari" ēdienkartes kvalitātes pārbaudījums', 7.
  • Presentations 'NRC "Vaivari" ēdienkartes kvalitātes pārbaudījums', 8.
  • Presentations 'NRC "Vaivari" ēdienkartes kvalitātes pārbaudījums', 9.
  • Presentations 'NRC "Vaivari" ēdienkartes kvalitātes pārbaudījums', 10.
  • Presentations 'NRC "Vaivari" ēdienkartes kvalitātes pārbaudījums', 11.
  • Presentations 'NRC "Vaivari" ēdienkartes kvalitātes pārbaudījums', 12.
  • Presentations 'NRC "Vaivari" ēdienkartes kvalitātes pārbaudījums', 13.
  • Presentations 'NRC "Vaivari" ēdienkartes kvalitātes pārbaudījums', 14.
  • Presentations 'NRC "Vaivari" ēdienkartes kvalitātes pārbaudījums', 15.
  • Presentations 'NRC "Vaivari" ēdienkartes kvalitātes pārbaudījums', 16.
  • Presentations 'NRC "Vaivari" ēdienkartes kvalitātes pārbaudījums', 17.
  • Presentations 'NRC "Vaivari" ēdienkartes kvalitātes pārbaudījums', 18.
  • Presentations 'NRC "Vaivari" ēdienkartes kvalitātes pārbaudījums', 19.
  • Presentations 'NRC "Vaivari" ēdienkartes kvalitātes pārbaudījums', 20.
  • Presentations 'NRC "Vaivari" ēdienkartes kvalitātes pārbaudījums', 21.
  • Presentations 'NRC "Vaivari" ēdienkartes kvalitātes pārbaudījums', 22.
  • Presentations 'NRC "Vaivari" ēdienkartes kvalitātes pārbaudījums', 23.
  • Presentations 'NRC "Vaivari" ēdienkartes kvalitātes pārbaudījums', 24.
  • Presentations 'NRC "Vaivari" ēdienkartes kvalitātes pārbaudījums', 25.
  • Presentations 'NRC "Vaivari" ēdienkartes kvalitātes pārbaudījums', 26.
  • Presentations 'NRC "Vaivari" ēdienkartes kvalitātes pārbaudījums', 27.
  • Presentations 'NRC "Vaivari" ēdienkartes kvalitātes pārbaudījums', 28.
  • Presentations 'NRC "Vaivari" ēdienkartes kvalitātes pārbaudījums', 29.
  • Presentations 'NRC "Vaivari" ēdienkartes kvalitātes pārbaudījums', 30.
  • Presentations 'NRC "Vaivari" ēdienkartes kvalitātes pārbaudījums', 31.
  • Presentations 'NRC "Vaivari" ēdienkartes kvalitātes pārbaudījums', 32.
  • Presentations 'NRC "Vaivari" ēdienkartes kvalitātes pārbaudījums', 33.
  • Presentations 'NRC "Vaivari" ēdienkartes kvalitātes pārbaudījums', 34.
Extract

Uz brokasti, atšķirīgi no citiem ēdienreizēm, sanatorijā tiep piedāvāts ļoti plašs ēdiena saraksts (visu ēdienu kopējais enerģ.daudzums ir 4098 kcal!)
Visu piedāvāto ēdinu nevar apēst, es uztaisīju sarakstu no tiem ēdieniem, kurus es reāli varētu apēst, ja es būtu paciente.
Pēc tam rēķināju šādi:
Parasti cilvēks apēd 1-2 rudzu maizes gabaliņus, kas sver 22 g x 2= 44g un 1 kviešu maizes gabaliņu, kas sver 15 g.
Gatavot pankūkas, daļa no eļļa paliek pannā. No 20 g eļļas paliek 5 g.
Olu svars ir atkarīgs no izmēra. Es ņemu vidējo olu ar svaru 48-50 g, no kura 5-6 g sver čaumala. Tātad ola netto 43 g. Bet 53 porciju gatavošanai izmantoja 5 olas. Tātad 43*5/53=4,06 g olu1 porcijā.
Paliek džems. Paliek krējums.
Ja es būtu pacients, tad man pietiktu tikai puse no pankūkas.
Pusdienas

Rasoļņika pagatavošanai tika izmantoti 50g kauliņu.
Lielāko kauliņu daļu veido nešķīstošā masa. Tā, kā kaulos atrodas arī kaulu smadzenes, uz kauliem – nedaudz gaļu, tad 40% no kauliņu sastāvdaļam paliek zupā – 50g*0,4=20g.
100g kaulu satur 105kcal, OBV 15g, T 5g, ūdena 80g, tātad 20g satur 21 kcal, 3 g OBV, 1 g Tauku, 16 g ūdens.
80 g kartupeļu bez mizas sver 60 g (miza 25%)…

Author's comment
Atlants