Evaluation:
Published: 03.12.2008.
Language: Latvian
Level: Secondary school
Literature: 8 units
References: Not used
  • Research Papers 'Safrāns', 1.
  • Research Papers 'Safrāns', 2.
  • Research Papers 'Safrāns', 3.
  • Research Papers 'Safrāns', 4.
  • Research Papers 'Safrāns', 5.
  • Research Papers 'Safrāns', 6.
  • Research Papers 'Safrāns', 7.
Extract

Garšvielas ir pārtikas produkti ar
specifisku garšu un aromātu.
Gandrīz visas garšvielas
iegūst no garšaugiem, izmantojot
to augļus, sēklas, ziedu daļas,
mizu, lapas un saknes. Kādreiz garšvielas pievienoja tikai konserviem, smaržām un zālēm. Pirmie ar garšvielām papildināt ēdienu sāka senie romieši. Tolaik tā bija greznība, kuru varēja atļauties tikai bagātnieki.
Garšvielas parasti raksturo kā „aromātiskas” vai „asas”. Aromātiskās garšvielas, piem., kanēlis un muskatrieksts, smaržo arī bez karsēšanas. Savukārt čillī ir asa garša, bet vāja smarža. …

Author's comment
Atlants