Author:
Evaluation:
Published: 17.06.2014.
Language: Latvian
Level: Secondary school
Literature: 3 units
References: Used
  • Summaries, Notes 'Makaroni', 1.
  • Summaries, Notes 'Makaroni', 2.
  • Summaries, Notes 'Makaroni', 3.
  • Summaries, Notes 'Makaroni', 4.
  • Summaries, Notes 'Makaroni', 5.
  • Summaries, Notes 'Makaroni', 6.
  • Summaries, Notes 'Makaroni', 7.
  • Summaries, Notes 'Makaroni', 8.
Table of contents
Nr. Chapter  Page.
1.  Vēsture    4
2.  Makaronu ražotne    5
2.1.  Izmantojamās iekārtas makoronu ražotnē    5
2.2.  Makaronu ražošana    5
2.3.  Makaronu fasēšana    5
2.4.  Iepakojamo materiālu lietošana makaronu ražotnē    7
  Izmantotā literatūra    8
Extract

Mīkla tiek izspiesta caur matricu, formēta un nogriezta. Pēc tam tas vis iet cauri priekšžāvēšanas iekārtai. Priekšžāvētāja temperatūra sasniedz 70 – 80 oC. Priekšžāvētājā tiek izžāvēti aptuveni 10 % mitruma. No priekšžāvētāja iet uz žāvētāju. Žavētāja temperatūra sasniedz līdz 90 oC, arī šajā iekārtā tiek izžāvēti aptuveni 10 % mitruma. Ja sākotnēji makaronu mitrums ir apmēram 33 %, tad pēc žāvēšanas tas ir apmēram 12 %. Pēc tam tas vis iet caur atdzesēšanas iekārtu. Dzesētājā ar gaisa plūsmu makaronus atdzesē līdz apmēram 20 oC. Pēc tam gatavā produkcija iet uz glabāšanas tvertnēm no kurām iet uz fasēšanu [3].…

Atlants