Author:
Evaluation:
Published: 17.09.2004.
Language: Latvian
Level: Secondary school
Literature: 3 units
References: Not used
  • Research Papers 'Grieķu ēdieni', 1.
  • Research Papers 'Grieķu ēdieni', 2.
  • Research Papers 'Grieķu ēdieni', 3.
  • Research Papers 'Grieķu ēdieni', 4.
  • Research Papers 'Grieķu ēdieni', 5.
  • Research Papers 'Grieķu ēdieni', 6.
  • Research Papers 'Grieķu ēdieni', 7.
Table of contents
Nr. Chapter  Page.
1.  Ievads    2
2.  Klasiskie grieķu ēdieni un to sastāvdaļas    3
3.  Paņēmieni    4
4.  Receptes    5
5.  Izmantotā literatūra    7
Extract

Grieķija, manuprāt, ir viena no skaistākajām un interesantākajām valstīm Eiropā. Tā atrodas sauso subtropu joslā ( karstas, sausas vasaras, maigas, lietainas ziemas). Šāds klimats ir piemērots gan vīnkoku, gan olīvkoku, gan tabakas un citu eksportkultūru audzēšanai, to viņi prasmīgi izmanto. Šī augu dažādība ir palīdzējusi veidot grieķu pamatēdienus.
Grieķi dzīvē mīl vienkāršas lietas: sauli, jūru un svaigu gaisu. Viņiem, protams, patīk labi paēst. To var spriest arī pēc vēsturiskajām filmām, cik krāšns izskatās galds un daudzveidīgs pārtikas klāsts. Pēc gadsimtiem ilgas eksperimmentēšanas viņi ir izveidojuši izsmalcinātu virtuvi, kas ir iecienīta visā pasaulē. Valsts atrašanās vieta izskaidro, kāpēc grieķu kulinārijas mākslu pozitīvi ietekmējuši gan Austrumi, gan Rietumi. Starp populārākajām ēdienu sastāvdaļām noteikti minama olīvu eļļa, svaigi tomāti, citroni un ķiploki.…

Author's comment
Atlants