Evaluation:
Published: 08.05.2020.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: 4 units
References: Not used
  • Research Papers 'Sezonalitātes ietekme uz ēdināšanas sektoru', 1.
  • Research Papers 'Sezonalitātes ietekme uz ēdināšanas sektoru', 2.
  • Research Papers 'Sezonalitātes ietekme uz ēdināšanas sektoru', 3.
  • Research Papers 'Sezonalitātes ietekme uz ēdināšanas sektoru', 4.
  • Research Papers 'Sezonalitātes ietekme uz ēdināšanas sektoru', 5.
  • Research Papers 'Sezonalitātes ietekme uz ēdināšanas sektoru', 6.
  • Research Papers 'Sezonalitātes ietekme uz ēdināšanas sektoru', 7.
Table of contents
Nr. Chapter  Page.
  Ievads    3
1.  Sezonalitāte    4
2.  Sezonalitātes ietekme uz ēdināšanas sektoru    5
2.1.  Cilvēka gastronomisko vēlmju maiņa atkarībā no sezonas    5
2.2.  Sezonalitātes ietekme uz uzņēmuma dizainu    5
  Literatūras saraksts    7
Extract

2.2. Sezonalitātes ietekme uz uzņēmuma dizainu.
Katrā uzņēmumā sezonas maiņa ietekmē ne tikai ēdienkartes piedāvājumu, bet arī uzņēmuma dizainu. Pavasara un vasaras sezonā iestādes "atdzīvojas un zied". Interjerā parādās košas krāsas un puķaini raksti, bieži vien uz galdiem tiek likti arī svaigi ziedi. Vasarā priekšroka tiek dota vieglām pītajām mēbelēm, viegliem plastmasas krēsliem un stikla traukiem.
Aukstajā sezonā restorānu īpašnieki cenšas radīt siltu un mājīgu atmosfēru. Daži īpaši smalki restorāni veic izmaiņas ne tikai ēdienkartē un dizainā, bet arī nomaina traukus un mēbeles. Stikla trauki tiek nomainīti uz necaurspīdīgiem keramikas traukiem tušos un sārtos toņos, bet uz krēsliem parādās ērti pūkaini pārklāji.

Atlants