Evaluation:
Published: 15.12.2014.
Language: Latvian
Level: Secondary school
Literature: n/a
References: Not used
  • Presentations 'Ķīmija cilvēka organismā', 1.
  • Presentations 'Ķīmija cilvēka organismā', 2.
  • Presentations 'Ķīmija cilvēka organismā', 3.
  • Presentations 'Ķīmija cilvēka organismā', 4.
  • Presentations 'Ķīmija cilvēka organismā', 5.
  • Presentations 'Ķīmija cilvēka organismā', 6.
  • Presentations 'Ķīmija cilvēka organismā', 7.
  • Presentations 'Ķīmija cilvēka organismā', 8.
  • Presentations 'Ķīmija cilvēka organismā', 9.
  • Presentations 'Ķīmija cilvēka organismā', 10.
  • Presentations 'Ķīmija cilvēka organismā', 11.
  • Presentations 'Ķīmija cilvēka organismā', 12.
  • Presentations 'Ķīmija cilvēka organismā', 13.
  • Presentations 'Ķīmija cilvēka organismā', 14.
  • Presentations 'Ķīmija cilvēka organismā', 15.
  • Presentations 'Ķīmija cilvēka organismā', 16.
  • Presentations 'Ķīmija cilvēka organismā', 17.
  • Presentations 'Ķīmija cilvēka organismā', 18.
  • Presentations 'Ķīmija cilvēka organismā', 19.
  • Presentations 'Ķīmija cilvēka organismā', 20.
Extract

Dzelzs nodrošina skābekļa piekļuvi ikvienā ķermeņa vietā.
Neuzņemot pietiekamu daudzumu dzelzs, cilvēks izjūt vājumu un nogurumu.
Šī viela ir ikvienai dzīvai būtnei, kas attīstās.
Pārlieku liels vai mazs dzelzs daudzums organismā var kavēt ķermeņa attīstību.

Gaļa ir ar dzelzi bagātākais pārtikas produkts.
Pupas, graudaugi un zaļumi arī satur dzelzi, bet tas ir organismam grūtāk uzsūcams, tāpēc šos produktus ieteicams kombinēt ar augļiem un dārzeņiem, kas bagāti ar C vitamīnu.

Author's comment
Atlants