Author:
Evaluation:
Published: 10.02.2011.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: 4 units
References: Not used
  • Samples 'Vīnskābes noteikšana vīnā', 1.
  • Samples 'Vīnskābes noteikšana vīnā', 2.
  • Samples 'Vīnskābes noteikšana vīnā', 3.
  • Samples 'Vīnskābes noteikšana vīnā', 4.
  • Samples 'Vīnskābes noteikšana vīnā', 5.
Extract

1.Ar pipeti 10 mL katra pagatavotā šķīduma pārnes piecās 100 mL koniskajās kolbās, sajauc ar 15 mL 0,1 M AgNO3 šķīduma un 0,5g aktīvās ogles un spēcīgi sakrata, noslēdzot kolbu ar korķi. Izkrīt dzeltenas nogulsnes (polivanādijskābes modifikācijas).
2.Maisot pievieno 15 mL NH4VO3 šķīduma, maisījumu filtrē caur kroku filtru. Šķīdums kļūst sarkanbrūns, ar nogulsnēm.
3.Pirmos 5 mL filtrāta izlej, atlikumus savāc mēģenē un fotometrē pie 530 nm 1 cm kivetē pret salīdzināšanas šķīdumu. Iegūst kalibrācijas grafiku (skatīt 2. attēlā)

Parauga pagatavošana

1.100 mL koniskajā kolbā lej 5 mL sarkanvīna, pievieno 5 mL destilēta ūdens un sajauc ar 15 mL 0,1 M AgNO3 šķīduma un 0,5g aktīvās ogles un spēcīgi sakrata, noslēdzot kolbu ar korķi. Rodas dzeltenas nogulsnes.
2.Maisot pievieno 15 mL NH4VO3 šķīduma, maisījumu filtrē caur kroku filtru.
Novērojumi: Šķīdums kļūst sarkanbrūns, ar nogulsnēm.…

Author's comment
Atlants