Evaluation:
Published: 23.05.2013.
Language: Latvian
Level: Secondary school
Literature: 3 units
References: Not used
  • Presentations 'Amerikas Savienotās Valstis', 1.
  • Presentations 'Amerikas Savienotās Valstis', 2.
  • Presentations 'Amerikas Savienotās Valstis', 3.
  • Presentations 'Amerikas Savienotās Valstis', 4.
  • Presentations 'Amerikas Savienotās Valstis', 5.
  • Presentations 'Amerikas Savienotās Valstis', 6.
  • Presentations 'Amerikas Savienotās Valstis', 7.
  • Presentations 'Amerikas Savienotās Valstis', 8.
  • Presentations 'Amerikas Savienotās Valstis', 9.
  • Presentations 'Amerikas Savienotās Valstis', 10.
  • Presentations 'Amerikas Savienotās Valstis', 11.
  • Presentations 'Amerikas Savienotās Valstis', 12.
  • Presentations 'Amerikas Savienotās Valstis', 13.
  • Presentations 'Amerikas Savienotās Valstis', 14.
  • Presentations 'Amerikas Savienotās Valstis', 15.
Extract

Precizitāte
Taupot laiku, amerikāņi ir iecienījuši un augstu vērtē precizitāti. Jo precīzāk un skaidrāk tiks formulētas kādas domas un idejas, jo labāk to uztvers Amerikas Savienoto Valstu iedzīvotāji.

Lietišķās pieņemšanas
Lietišķās pieņemšanas Amerikas Savienotajās Valstīs tiek uzskatītas par ērtu iespēju uzsākt neformālas attiecības ar kādu konkrētu personu.

Galda etiķete
Ir svarīgi arī zināt, ka pie galda ir ieteicams atturēties no sarunām par reliģiju un politiku. Jo bieži vien pie viena galda var sēdēt cilvēki ar pretējiem politiskajiem uzskatiem un dažādu reliģiju, jo, kā zināms, ASV ir valsts, kurā dzīvo dažādas tautas. Līdz ar to, iepriekš minētie fakti var izraisīt liekus strīdus.
Ļoti svarīgi ir zināt, ka amerikānis dakšiņu tur kreisajā rokā, bet nazi labajā rokā, taču kumosus liek mutē, dakšiņu turot labajā rokā.

Ēdienreizes
Brokastis amerikāņi ēd samērā agri- līdz plkst. 8.00. Priekšroku dodot grauzdiņiem, marmelādei, augļiem un sulām.
Lenčā dod priekšroku sendvičiem- visdažādākajām sviestmaizēm, kā arī viegli pagatavojamiem siltajiem ēdieniem un dzērieniem ar sasmalcināto ledu.
Pusdienas 18.00-20.00. Pirmajā ēdienā divas līdz trīs uzkodas, zupas, gaļu pie zupas pasniedz atsevišķi. Otrajā ēdienā dažādi pagatavotu gaļu, medījumus, filejas, cepeti ar rīsiem.
Desertā augļi, cepti āboli ar putukrējumu, saldējums, kokteiļi, karstvīns. Deserta beigās tase kafijas.

Atlants