Evaluation:
Published: 30.05.2012.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: 11 units
References: Used
  • Research Papers 'Miltu ēdieni', 1.
  • Research Papers 'Miltu ēdieni', 2.
  • Research Papers 'Miltu ēdieni', 3.
  • Research Papers 'Miltu ēdieni', 4.
  • Research Papers 'Miltu ēdieni', 5.
  • Research Papers 'Miltu ēdieni', 6.
  • Research Papers 'Miltu ēdieni', 7.
  • Research Papers 'Miltu ēdieni', 8.
  • Research Papers 'Miltu ēdieni', 9.
  • Research Papers 'Miltu ēdieni', 10.
  • Research Papers 'Miltu ēdieni', 11.
  • Research Papers 'Miltu ēdieni', 12.
  • Research Papers 'Miltu ēdieni', 13.
  • Research Papers 'Miltu ēdieni', 14.
  • Research Papers 'Miltu ēdieni', 15.
  • Research Papers 'Miltu ēdieni', 16.
  • Research Papers 'Miltu ēdieni', 17.
  • Research Papers 'Miltu ēdieni', 18.
  • Research Papers 'Miltu ēdieni', 19.
  • Research Papers 'Miltu ēdieni', 20.
Table of contents
Nr. Chapter  Page.
  Ievads    3
1.  Prečziniskais raksturojums    5
2.  Uzturvērtība    8
3.  Ēdienu iedalījums    9
4.  Gatavošana, siltapstrāde    10
5.  Miltu ēdienu gatavošanas tehnoloģija    13
6.  Miltu ēdienu pasniegšanas raksturojums    17
  Kopsavilkums    18
  Literatūras saraksts    19
Extract

Kviešu miltiem ir vairāku veidu tipi:
1) 405. Tips – satur 0,40 – 0,52 % pelnvielu. Milti iegūti, lietojot saliktu atkārtotu malumu, samaļot tikai grauda endospermu. Miltu tips atbilst augstākā labuma šķiras miltiem. Milti praktiski nesatur minerālvielas un šķiedrvielas. Tie piemēroti dažādu miltu konditorejas izstrādājumu izgatavošanai, klimpām, pankūkām.
2) 550. Tips – satur 0,53 – 0,63 % pelnvielu piemēroti maizes cepšanai.
3) 1050. Tips – satur 0,84 – 1,14 % pelnvielu un ir piemēroti dažādu veselības maižu un rudzu – kviešu maizes izgatavošanai.
4) 1600. Tips – pelnvielu satur ir vairāk nekā 1,15 %, ir tumšas krāsas milti, kas piemēroti veselības un rudzu maizes ražošanai.
Rudzu miltu tipi:
1) 700. Tips – bīdelēti rudzu milti ar pelnvielu saturu ne vairāk kā 0,73 % (senāk saukti par sijātiem miltiem) lieto tradicionālās saldskābās maizes cepšanā.
2) 1370. Tips – skrotētos rudzu miltus ar pelnvielu saturu ne vairāk kā 1,45 % izmanto, gatavojot rudzu klona maizi, formas maizi un rudzu – kviešu maizi.
3) 1740. Tips – rupjo rudzu miltu ar pelnvielu saturu ne vairāk kā 1,80 % un rudzu pilngraudu maluma miltu ieguvei lieto gandrīz 100% visu graudu. Šos miltus pamatā lieto rudzu klona maizēm un veselības maizēm.…

Author's comment
Atlants