-
Kulinārijas tradīcijas un ēšanas paradumi Itālijā
Research Papers13 Cooking, Food Processing, History, Culture
Nr. | Chapter | Page. |
Ievads | 7 | |
1. | Itālijas ģeogrāfiskais stāvoklis | 8 |
2. | Itāļu virtuves raksturojums | 9 |
3. | Ēšanas paradumi | 10 |
4. | Tiramisu – populārākais itāļu saldais ēdiens | 11 |
5. | Tiramisu gatavošanas tehnoloģija | 12 |
5.1. | Recepte | 12 |
5.2. | Gatavošanas gaita | 13 |
6. | Izmaksas | 16 |
6.1. | Produktu iegādei nepieciešamās finsnses | 16 |
6.2. | Tiramisu izmaksas | 17 |
7. | Atsauksmes | 18 |
Secinājumi | 19 | |
Bibliogrāfija | 20 | |
Pielikumi | 21 |
8. Secinājumi
Tiramisu autors pagatavoja mājās. Gatavošanai bija nepieciešamas apmēram 40 min. Tā kā autors ir nepilngadīgs, deserta gatavošanā netika izmantots Rīgas melnais balzāms, tāpat arī itāļu cepumi „dāmu pirkstiņi” un mascarpone siers tika aizstāti ar Selgas cepumiem un biezpienu.
Gatavojot, radās dažas problēmas. Pirmā problēma bija tā, ka nevarēja sakult olas baltumus biezās putās. Pēc autora domām nevarēja sakult baltumu, jo iespējams, ka trauks bija ar taukvielām. Lai šāda problēma neatkārtotos, pirms darba rūpīgi jāizmazgā trauki.
Otrā problēma bija tā, ka putojot krēmu, putotājs bija uzkarsis un saplīsa. Lai tā vairāk neatgadītos, veicot darbu ir jāievēro miksera lietošanas instrukcija, cik ilgi drīkst putot bez pārtraukuma.
Veicot darbi visgrūtāk bija sakult olas baltumu stingrās putās. Visvieglākais darbs bija kārtu likšana traukā. Domāju, ka viss izdevās labi, jo deserts sanāca tāds kādam tam bija jāsanāk.
Desertu nogaršoja ģimene un kaimiņi. Atsauksmes bija dažādas. Bija uzslavas, un bija arī neliela kritika.
Pēc autora domām tiramisu vislabāk pasniegt pusdienās pēc pirmā un otrā ēdiena, vai arī pie kafijas galda. Tiramisu vajadzētu pasniegt caurspīdīgos traukos, lai varētu redzēt krāsas, ko veido cepumu un krēma kārtas. Pēc autora domām, balzāms nav noteikti vajadzīgs. Tas piedod mazliet rūgtāku garšu desertam.
Selgas cepumus un biezpienu aizvietoju tāpēc, ka nevarēja iegādāties vajadzīgos produktus. Aizstāju ar tieši šiem produktiem, jo tie lieliski šķīst kafijā.
Kaut gan gatavošanas process nebija tik vienkāršs, beigās viss izdevās ļoti labi.
…
Kursa darbs par Itāliju Šajā darbā aprakstīta Itālijas vēsture, tās paradumi, svētki, populārākie ēdieni utt. Pilnīgi viss.