Evaluation:
Published: 27.05.2011.
Language: Latvian
Level: Secondary school
Literature: 4 units
References: Used
Time period viewed: 2000 - 2010 years
  • Research Papers 'Kulinārijas tradīcijas un ēšanas paradumi Itālijā', 1.
  • Research Papers 'Kulinārijas tradīcijas un ēšanas paradumi Itālijā', 2.
  • Research Papers 'Kulinārijas tradīcijas un ēšanas paradumi Itālijā', 3.
  • Research Papers 'Kulinārijas tradīcijas un ēšanas paradumi Itālijā', 4.
  • Research Papers 'Kulinārijas tradīcijas un ēšanas paradumi Itālijā', 5.
  • Research Papers 'Kulinārijas tradīcijas un ēšanas paradumi Itālijā', 6.
  • Research Papers 'Kulinārijas tradīcijas un ēšanas paradumi Itālijā', 7.
  • Research Papers 'Kulinārijas tradīcijas un ēšanas paradumi Itālijā', 8.
  • Research Papers 'Kulinārijas tradīcijas un ēšanas paradumi Itālijā', 9.
  • Research Papers 'Kulinārijas tradīcijas un ēšanas paradumi Itālijā', 10.
  • Research Papers 'Kulinārijas tradīcijas un ēšanas paradumi Itālijā', 11.
  • Research Papers 'Kulinārijas tradīcijas un ēšanas paradumi Itālijā', 12.
  • Research Papers 'Kulinārijas tradīcijas un ēšanas paradumi Itālijā', 13.
  • Research Papers 'Kulinārijas tradīcijas un ēšanas paradumi Itālijā', 14.
  • Research Papers 'Kulinārijas tradīcijas un ēšanas paradumi Itālijā', 15.
  • Research Papers 'Kulinārijas tradīcijas un ēšanas paradumi Itālijā', 16.
  • Research Papers 'Kulinārijas tradīcijas un ēšanas paradumi Itālijā', 17.
  • Research Papers 'Kulinārijas tradīcijas un ēšanas paradumi Itālijā', 18.
  • Research Papers 'Kulinārijas tradīcijas un ēšanas paradumi Itālijā', 19.
  • Research Papers 'Kulinārijas tradīcijas un ēšanas paradumi Itālijā', 20.
Table of contents
Nr. Chapter  Page.
  Ievads    7
1.  Itālijas ģeogrāfiskais stāvoklis    8
2.  Itāļu virtuves raksturojums    9
3.  Ēšanas paradumi    10
4.  Tiramisu – populārākais itāļu saldais ēdiens    11
5.  Tiramisu gatavošanas tehnoloģija    12
5.1.  Recepte    12
5.2.  Gatavošanas gaita    13
6.  Izmaksas    16
6.1.  Produktu iegādei nepieciešamās finsnses    16
6.2.  Tiramisu izmaksas    17
7.  Atsauksmes    18
  Secinājumi    19
  Bibliogrāfija    20
  Pielikumi    21
Extract

8. Secinājumi
Tiramisu autors pagatavoja mājās. Gatavošanai bija nepieciešamas apmēram 40 min. Tā kā autors ir nepilngadīgs, deserta gatavošanā netika izmantots Rīgas melnais balzāms, tāpat arī itāļu cepumi „dāmu pirkstiņi” un mascarpone siers tika aizstāti ar Selgas cepumiem un biezpienu.
Gatavojot, radās dažas problēmas. Pirmā problēma bija tā, ka nevarēja sakult olas baltumus biezās putās. Pēc autora domām nevarēja sakult baltumu, jo iespējams, ka trauks bija ar taukvielām. Lai šāda problēma neatkārtotos, pirms darba rūpīgi jāizmazgā trauki.
Otrā problēma bija tā, ka putojot krēmu, putotājs bija uzkarsis un saplīsa. Lai tā vairāk neatgadītos, veicot darbu ir jāievēro miksera lietošanas instrukcija, cik ilgi drīkst putot bez pārtraukuma.
Veicot darbi visgrūtāk bija sakult olas baltumu stingrās putās. Visvieglākais darbs bija kārtu likšana traukā. Domāju, ka viss izdevās labi, jo deserts sanāca tāds kādam tam bija jāsanāk.
Desertu nogaršoja ģimene un kaimiņi. Atsauksmes bija dažādas. Bija uzslavas, un bija arī neliela kritika.
Pēc autora domām tiramisu vislabāk pasniegt pusdienās pēc pirmā un otrā ēdiena, vai arī pie kafijas galda. Tiramisu vajadzētu pasniegt caurspīdīgos traukos, lai varētu redzēt krāsas, ko veido cepumu un krēma kārtas. Pēc autora domām, balzāms nav noteikti vajadzīgs. Tas piedod mazliet rūgtāku garšu desertam.
Selgas cepumus un biezpienu aizvietoju tāpēc, ka nevarēja iegādāties vajadzīgos produktus. Aizstāju ar tieši šiem produktiem, jo tie lieliski šķīst kafijā.
Kaut gan gatavošanas process nebija tik vienkāršs, beigās viss izdevās ļoti labi.

Author's comment
Atlants