Author:
Evaluation:
Published: 04.03.2010.
Language: Latvian
Level: Secondary school
Literature: 3 units
References: Not used
  • Research Papers 'Virtuves kombaini, mikseri', 1.
  • Research Papers 'Virtuves kombaini, mikseri', 2.
  • Research Papers 'Virtuves kombaini, mikseri', 3.
  • Research Papers 'Virtuves kombaini, mikseri', 4.
  • Research Papers 'Virtuves kombaini, mikseri', 5.
  • Research Papers 'Virtuves kombaini, mikseri', 6.
  • Research Papers 'Virtuves kombaini, mikseri', 7.
  • Research Papers 'Virtuves kombaini, mikseri', 8.
  • Research Papers 'Virtuves kombaini, mikseri', 9.
  • Research Papers 'Virtuves kombaini, mikseri', 10.
  • Research Papers 'Virtuves kombaini, mikseri', 11.
Table of contents
Nr. Chapter  Page.
  Ievads    3
  Virtuves kombaini, mikseri    4
  Virtuves kombainu tīrīšana un kopšana    8
  Izvēloties virtuves kombainus, jāņem vērā sekojošais    9
  Izmantotā literatūra    10
Extract

Daudzveidīgas tehnikas ieviešanu dažkārt ierobežo mājas lielums un iekārtojums. Virtuves kombains šajā ziņā ir lielisks risinājums, jo tajā, atkarībā no ražotāja, apvienotas dažādas funkcijas, izmantojot vienu elektromotoru un piedziņu.
Virtuves kombains ir mašīna, kas paredzēta dažādu darbu veikšanai ēdienu gatavošanas laikā: gaļas produktu malšanai, kartupeļu tīrīšanai, mīklas mīcīšanai, augļu, ogu un dārzeņu sasmalcināšanai, sulu izspiešanai, kafijas pupiņu malšanai, piena un augļu kokteiļu maisīšanai. Virtuves kombains sastāv no piedziņas (elektromotors ar reduktoru) un maināmiem uzgaļiem. Elektromotoru apgriezienu skaitu var mainīt atkarībā no veicamās operācijas.
Pamatiekārta parasti ir ar maisītāju, mīcītāju un dažreiz mikseri. Maisīšanas slotiņas nodrošina gaisa iekulšanu putotās mīklās, olas baltumā, saldā krējumā utt., mīcīšanas instrumentu lieto dažādu mīklu sagatavošanai. Mīcīšanas traukam atkarībā no ražotāja ir dažādas pildījuma iespējas, piemēram, 2 – 6kg rauga mīklas, lielākas vai mazākas mājsaimniecības vajadzībām.
Mikseris ir elektriska ierīce dažādu produktu samaisīšanai, sakulšanai, arī sasmalcināšanai. Ir mikseri, kas turami rokā, un mikseri ar statīvu. To veido divas daļas: korpuss, kurā ir elektromotors, un trauks, kurā notiek produkta apstrāde. Lai produkti neizšļakstītos, traukam jābūt noslēgtam ar vāku. …

Author's comment
Atlants