Author:
Evaluation:
Published: 18.10.2021.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: 4 units
References: Not used
  • Research Papers 'Ēdienu gatavošanā izmantojamās izejvielas', 1.
  • Research Papers 'Ēdienu gatavošanā izmantojamās izejvielas', 2.
  • Research Papers 'Ēdienu gatavošanā izmantojamās izejvielas', 3.
  • Research Papers 'Ēdienu gatavošanā izmantojamās izejvielas', 4.
  • Research Papers 'Ēdienu gatavošanā izmantojamās izejvielas', 5.
  • Research Papers 'Ēdienu gatavošanā izmantojamās izejvielas', 6.
  • Research Papers 'Ēdienu gatavošanā izmantojamās izejvielas', 7.
  • Research Papers 'Ēdienu gatavošanā izmantojamās izejvielas', 8.
  • Research Papers 'Ēdienu gatavošanā izmantojamās izejvielas', 9.
Table of contents
Nr. Chapter  Page.
  IEVADS    3
  ĶĪMISKAIS SASTĀVS, UZTURVĒRTĪBA, NOZĪME UZTURā    4
  PIENA KVALITĀTE UN TĀS IETEKMĒJOŠIE FAKTORI    6
  PIENA UZGLABĀŠANAS UN REALIZĀCIJAS NOTEIKUMI    7
  PIENA MARĶĒJUMS UN TĀ ATBILSTĪBA NORMATĪVAJIEM DOKUMENTIEM    8
  IZMANTOTĀ LITERATŪRA    9
Extract

PIENA MARĶĒJUMS UN TĀ ATBILSTĪBA NORMATĪVAJIEM DOKUMENTIEM
Piens veikala plauktos ir sastopams tetrapakās, plastikas maisiņos, plastmasas pudelēs un stikla pudelēs. Piena primārajā un sekundārajā iepakojumā izmanto materiālus, kas pasargā produktus no ārējas iedarbības un atbilst normatīvo aktu prasībām par priekšmetiem un materiāliem, kas nonāk saskarē ar pārtiku. Piena iepakojumam ir jābūt izturīgam, tā .lai transportēšanas procesā produkts neizlītu vai nesabojātos. pienu pēc iepakošanas tūlīt novieto uzglabāšanas telpā.
Pienu iesaiņošanas laikā tūlīt pēc tam marķē ar veselības marķējumu, tas apliecina, ka produkcija ir iegūt vai ražota atzītā, Pārtikas un veterinārā dienesta uzraudzībā esošā pārtikas uzņēmumā. Pienu ir jāmarķē atbilstoši Latvijas Republikas MK noteikumiem, uz katrā iepakojuma ir jābūt:
Veselības marķējums norāda šādu informāciju:
1. Valsts nosaukums
2. Pārtikas uzņēmuma atzīšanas numurs
3. “EEK” -Eiropas Ekonomiskā kopiena

Uz piena iepakojuma norāda
1. Termiskās apstrādes veidu
2. Pēdējās termiskās apstrādes datumu
3. Pasterizētam pienam – uzglabāsšanas temperatūru

Author's comment
Atlants