Evaluation:
Published: 11.05.2017.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: 13 units
References: Not used
Time period viewed: 2000 - 2010 years
2011 - 2015 years
  • Research Papers 'Korporācijas "Starbucks" PEST un SVID analīze', 1.
  • Research Papers 'Korporācijas "Starbucks" PEST un SVID analīze', 2.
  • Research Papers 'Korporācijas "Starbucks" PEST un SVID analīze', 3.
  • Research Papers 'Korporācijas "Starbucks" PEST un SVID analīze', 4.
  • Research Papers 'Korporācijas "Starbucks" PEST un SVID analīze', 5.
  • Research Papers 'Korporācijas "Starbucks" PEST un SVID analīze', 6.
  • Research Papers 'Korporācijas "Starbucks" PEST un SVID analīze', 7.
  • Research Papers 'Korporācijas "Starbucks" PEST un SVID analīze', 8.
  • Research Papers 'Korporācijas "Starbucks" PEST un SVID analīze', 9.
Table of contents
Nr. Chapter  Page.
  IEVADS    3
1.  „STARBUCKS” PEST ANALĪZE    4
1.1.  Politiskie faktori    4
1.2.  Ekonomiskie faktori    4
1.3.  Sociālie faktori    5
1.4.  Tehnoloģiskie faktori    5
2.  „STARBUCKS” SVID ANALĪZE    6
2.1.  Stiprās puses    6
2.2.  Vājās puses    7
2.3.  Iespējas    8
2.4.  Draudi    8
  IZMANTOTĀ LITERATŪRA    9
Extract

2.3. Iespējas
Ekspansija jaunattīstības valstu tirgos: Tā kā „Starbucks” lielākoties ir atkarīgs no vietējā ASV tirgus, uzņēmuma paplašināšanās jaunos tirgū būtu pat vēlama, it īpaši Āzijā un Āfrikā, kur pagaidām „Starbucks” kafejnīcu nav tik daudz (Starbucks, 2015).
Piedāvājuma klāsta dažādošana: Esošajiem kofeīna saturošajiem dzērieniem un konditorejas izstrādājumiem varētu piedāvāt klāt veselīgākus produktus, piemēram, tējas, svaigas sulas, jo aizvien biežāk patērēji pievērš lielāku uzmanību saviem ēšanas paradumiem un veselībai.
Konceptveikalu izveide: Pēdējos divus gadus „Starbucks” eksperimentē ar konceptveikalu izveidi, piemēram, tējas bāri, vīna bāri un pat „kafijas muzeja” veikali. Ja kāda no šīm idejām „iedzīvosiess”, „Starbucks”’ varētu attīstīties un paplašināties vēl vairāk, tā veicinot pārdošanas ieņēmumu pieaugumu (Sun, 2015).
2.4. Draudi
Pieaugošā konkurence: Lielākais drauds līdz šim, kas skar „Starbucks”, ir konkurenti, kuri piedāvā līdzīgu produkciju par zemāku cenu, piemēram, „Dunkin Brands”, kurš aizņem 25,5% no ASV kafijas un uzkodu tirgus, kā arī „McDonalds”, „Costa Coffee” u.c. (IBISWorld, 2015).
Kafijas pupiņu un piena cenu svārstības: „Starbucks” saskaras ar cenu pieaugumu kafijas pupiņām un piena produktu cenu svārstībām, kuru nespēj kontrolēt (YCHARTS, 2015). Šo izejvielu cenu izmaiņas ietekmē „Starbucks” gala produkta cenas, tos padārdzinot, tādējādi zaudējot potenciālos klientus, kuri izvēlēsies lētākas alternatīvas.

Author's comment
Atlants