Author:
Evaluation:
Published: 23.12.2010.
Language: Latvian
Level: Secondary school
Literature: 2 units
References: Not used
  • Summaries, Notes 'Aukstais galds', 1.
  • Summaries, Notes 'Aukstais galds', 2.
  • Summaries, Notes 'Aukstais galds', 3.
  • Summaries, Notes 'Aukstais galds', 4.
  • Summaries, Notes 'Aukstais galds', 5.
  • Summaries, Notes 'Aukstais galds', 6.
  • Summaries, Notes 'Aukstais galds', 7.
  • Summaries, Notes 'Aukstais galds', 8.
  • Summaries, Notes 'Aukstais galds', 9.
  • Summaries, Notes 'Aukstais galds', 10.
  • Summaries, Notes 'Aukstais galds', 11.
  • Summaries, Notes 'Aukstais galds', 12.
  • Summaries, Notes 'Aukstais galds', 13.
Table of contents
Nr. Chapter  Page.
1.  Kāzu galda klāšana   
1.1  Kāzas ir lielas, retas ģimenes svinības   
1.2.  Galda rotājumiem jāatspoguļo sezona   
2.  Kāzu galda klāšana un ēdienkartes sastādīšana   
2.1.  Vinegrets indiešu gaumē   
2.2.  kokteiļsalāti   
Extract

Īpaša uzmanība jāpievērš kāzu galda klājumam, jo tas kopā ar telpas rotājumu palīdz radīt vienreizēju, neaizmirstamu svētku noskaņu.Kāzās nav pieļaujama galda klāšana vairākās telpās. Lai viesi justos ērti, vienai vietai pie kāzu galda jāparedz 60cm, bet jaunajam pāris - 70 līdz 80cm. Sarindojot krēslus, tie jāliek cits pie cita ar nelielu atstarpi, lai piesēšanās brīdī tos varētu izcelt. Vajadzības gadījumā var izmantot solus.

Kāzu galda klāšana atkarīga no tā, ko paredz rīkotāji - siltas vai aukstas vakariņas, pusdienas un aukstas vakariņas, kafiju. Kāzu galda klāšanai izmanto vienkrāsainus galdautus: vasarā - baltus vai tonētus, ziemā - siltās krāsās (piemēram, oranžus).Vēlams, lai galds nav raibs, tas nedrīkst radīt salasītības iespaidu, tāpēc traukiem jābūt vienādiem un pieskaņotiem galdautam.…

Author's comment
Atlants